Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 24 Προβολές

«Give a home»: Παγκόσμια συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων

give a home

give a home


Στις 20 Σεπτεμβρίου, η παγκόσμια μουσική κοινότητα θα ενωθεί όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Η Διεθνής Αμνηστία και η Sofar Sounds εγκαινιάζουν μία παγκόσμια σειρά μυστικών συναυλιών, «Give a Home», σε 60 χώρες και 300 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Πάνω από 1000 καταξιωμένοι, αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Επισκεφτείτε τη σελίδα www.sofarsounds.com/giveahome, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, κάντε μία δωρεά και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίστε μία διπλή πρόσκληση.

Για τη συμμετοχή σας στη συναυλία της Αθήνας μπορείτε να μπείτε εδώ και για τη συμμετοχή σας στη συναυλία της Θεσσαλονίκης εδώ.

Πολιτική της Sofar Sounds είναι να μην αποκαλύπτει το χώρο διεξαγωγής των συναυλιών αλλά και τους καλλιτέχνες, εξάπτοντας έτσι την αγωνία των απανταχού μουσικόφιλων. Δροσερές ταράτσες και κρυφές  αυλές αποτελούν τις συνήθεις επιλογές των διοργανωτών που εντυπωσιάζουν με τις αναπάντεχες, εναλλακτικές και φρέσκες επιλογές τους.

Εξαίρεση αποτελεί η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα όπου ο βραβευμένος και παγκοσμίου φήμης Tom Odell θα είναι ο κεντρικός καλλιτέχνης.

Τα έσοδα από τις δωρεές θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας #IWelcome που αφορά την έρευνα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων αλλά και την άσκηση θεσμικής πίεσης για την ανεύρεση μιας βιώσιμης λύσης.

Όπως επισημαίνει ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας: «Οι τέχνες και η μουσική συγκεκριμένα ήταν πάντοτε δυναμικοί σύντροφοι στους σκοπούς της δικαιοσύνης γιατί μοιράζονται την ικανότητα να μπορούν να μας συνταράζουν. Μας βοηθάνε να δούμε πέρα από σύνορα και να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που μας ενώνει».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
www.amnesty.grΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2385 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top