Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 140 Προβολές

Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ – «Ο καλός ψεύτης»

o-kalos-pseutis

Ο μικρός Μαρσέλ και τα δυο του αδέλφια μεγαλώνουν σε ένα χωριό της Γαλλίας την εποχή της γερμανικής κατοχής. Ένα χωριό που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κατακτημένη χώρα. Πείνα, κρύο, στερήσεις, κίνδυνος για τη ζωή τους, απουσία αγαπημένων προσώπων αλλά και προσφορά και αλληλεγγύη σε κυνηγημένους Εβραίους.

Τα τρία παιδιά κρατούν μυστικά και συναγωνίζονται ποιος θα πει τα μεγαλύτερα ψέματα, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη αλήθεια: ακόμη και στον πόλεμο και στην κατοχή η ανθρωπιά μπορεί να νικήσει το μίσος.

Μια ιστορία που αναδεικνύει την οικουμενικότητα της καλοσύνης και του θάρρους.

Ο συγγραφέας και promoter of reading Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ παραχώρησε ευγενικά τα δικαιώματα του βιβλίου του με τίτλο Ο καλός ψεύτης, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο από τις Εκδόσεις Πατάκη, για την ενίσχυση των σκοπών του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου και το κόστος της έκδοσης.

Ο Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ γεννήθηκε το 1954 στις ΗΠΑ από γονείς ιρλανδικής και ελληνικής καταγωγής. Σπούδασε φιλολογία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην παιδική λογοτεχνία και τις ολοκλήρωσε με το διδακτορικό του στην αγγλική και αμερικανική λογοτεχνία. Εργάστηκε ως καθηγητής.

Το 1987 ίδρυσε μαζί με άλλους τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Children’s Literature New England. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στη Βοστόνη και στην Προβηγκία. Έγραψε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών και από τότε έχει γράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία για ενήλικες και παιδιά. Είναι γνωστός κυρίως για το βιβλίο Wicket: The Life and Times of the Wicked Witch of the West (1995), το οποίο διασκευάστηκε σε μιούζικαλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το βιβλίο Ο καλός ψεύτης είναι το πρώτο του που εκδίδεται στα ελληνικά.

«Ο καλός ψεύτης»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Γκρέγκορυ Μαγκουάιρ
Μετάφραση: Μαντώ Λασκαράτου
Ημερομηνία έκδοσης: Άγουστος 2018
Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 14×21

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3656 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top