Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 53 Προβολές

«Γκρεμίζοντας Σύνορα και Φράχτες» – Βιωματικό εργαστήρι Ελεύθερης Έκφρασης στο Θέατρο Εμπρός

48408055_10218589257619848_821462407174946816_n

48408055_1021858925761


Βιωματικό εργαστήρι Ελεύθερης Έκφρασης, κάθε μήνα. Εμψυχώτρια: Χαρά Αλεξάκη – Δραματοπαιδαγωγός

13 Ιανουαρίου, 4:30- 7:30μ.μ. στον 1ο όροφο του Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός

Μια Πρόσκληση / Πρόκληση σε ένα δημιουργικό ταξίδι επιστροφής στο φως, που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας. Μία εκδρομή δημιουργικής συνύπαρξης, χωρίς αποκλεισμούς, στη διάρκεια της οποίας όλες οι φωνές δοκιμάζουν να παίξουν, να ονειρευτούν και να εκφράσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των σωμάτων. Με το δικό τους μοναδικό τρόπο, χωρίς λόγια, καλλιεργούν τις γλώσσες επικοινωνίας των αισθήσεων, και βιώνουν απρόοπτες συναντήσεις με άτομα, που ούτε καν είχαν φανταστεί.

Όταν οι άνθρωποι ανοίγονται, έτσι, υπάρχει πιθανότητα τα σύνορα και οι φράχτες, που τους χωρίζουν, να πέσουν σα χάρτινοι πύργοι! Έχει συμβεί αυτό, ξανά και ξανά. Κι αυτό γιατί διασχίζουν δρόμους ποιητικούς, της καρδιάς τους τους δρόμους. Ο κόσμος, που χτίζουν, μοιράζοντας κομμάτια απ΄ τις αλήθειες τους, τους απελευθερώνει και τους υπερβαίνει, και τότε τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Παίρνουν, ξανά, τη ζωή τους στα χέρια τους!

Μοναδική προϋπόθεση η θέλησή τους να μεταφερθούν κάπου όπου το παιχνίδι επιτρέπεται, όπως όταν ήταν παιδιά, σαν να ήταν στο σπίτι τους και ταυτόχρονα μακριά απ΄ αυτό, σε μια αλάνα ή σε μια θάλασσα πλατιά, μια φιλική αμμουδιά ή ένα ξέφωτο σε δάσος μαγικό, κάπου όπου αισθάνονται τη μαγική ροή της ενέργειας που μοιράζονται, χωρίς υλικά εμπόδια, και, ξαφνικά, νοιώθουν οικεία, σα να ήταν φίλες/α/οι, θαρρείς, από πάντα.

Δοκιμάζουν ένα ομαδικό σκασιαρχείο από τις κυρίαρχες νόρμες της βάρβαρης “κανονικότητας”, που απομονώνει τον άνθρωπο από τη φύση, τον εαυτό του και τον άλλο. Τις αμφισβητούν στην πράξη και τις ανατρέπουν! Κι αυτό γιατί «η ποίηση είναι σαν ένα είδος σκασιαρχείου, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύτρωσε ανάμεσα στο στάρι».

Το τι θα προκύψει στο τέλος εξαρτάται από τη θέληση των συμμετεχόντων και τη δυναμική της ομάδας, που χτίζουν, βήμα-βήμα, κάθε φορά, απ΄ την αρχή. Χωρίς λόγια, στη διαδρομή. Αγγίζοντας, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας, γράφοντας ή τραγουδώντας το κοινό μα ξεχωριστό για τον καθένα, βίωμα, όπως εκφράζεται ελεύθερα κι αυτοθεσμίζεται, σε κάθε διαδρομή και κάθε στάση. Καθώς αναστοχάζονται το βίωμα τους, αποκαλύπτονται ξεχασμένες τους πλευρές, μέσα στη μαγεία της διαδραστικά καταλυτικής συμπόρευσης με άγνωστα άτομα. Άνθρωποι, που θέλουν να παίξουν μόνοι ή μαζί, να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν εκεί που αγαπούν, με τα μάτια της καρδιάς διάπλατα, τις κεραίες του σώματος σε εγρήγορση και σε ανοιχτή συνομιλία με τη ζώσα και σε συνεχή εξέλιξη κατάσταση, με φαντασία κι ενσυναίσθηση!

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα, συμμετέχουν μάξιμουμ 12 άτομα, ανεξαρτήτως Γνώσεων, Ηλικίας, Εθνικότητας, Φύλου, Φυλής ή όποιας άλλης Διαχωριστικής Γραμμής. Φοράνε ρούχα, που διευκολύνουν την ελευθερία των κινήσεων, και ένα έξτρα ζευγάρι ζεστές κάλτσες, γιατί τα παπούτσια τα βγάζουν στην είσοδο!

Φέρνουν μαζί τους κάτι που αγαπούν, μια φλογέρα, ένα παρεό ή ένα «μαγικό χαλί», για άνετες στάσεις και για τις πιθανές χορευτικές τους πτήσεις.

Όποια/οs/@ θέλει, φέρνει μια αγαπημένη της γεύση, ένα κέρασμα, που προετοίμασε στο σπίτι, για να γλυκάνει την τελευταία στάση της εκδρομής τους, στον κύκλο του αποχαιρετισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει χώρος για εξουσιαστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν θεατές.

Υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: cultivatingthearts@gmail.com με θέμα: Βιωματικά Εργαστήρια Ελεύθερης Έκφρασης ή στο messenger.: Xara Alexakis | facebook event

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3601 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top