Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 540 Προβολές

«Η Ζωή στις Ράγες» μια ταινία για τα τρένα της Πελοποννήσου που δε σφυρίζουν πια

traina zoi

traina zoi


«9201 ταξίδια ατελείωτα, μηχανές, κουφάρια. Γεράσανε όλοι πέσανε κάτω. 9207 Αθήνα – Πάτρα, δρομολόγια. Χαρές – λύπες – δυστυχήματα. Ερημιές, λεηλατημένα όλα. Ξύπνησαν μνήμες γεμάτες με στιγμές και συναισθήματα. Ένιωσα τους δαίμονες του παρελθόντος μου να χορεύουν εκστασιασμένοι την ώρα που κάναμε αυτό το ταξίδι, πάνω σ’ αυτές τις ράγες βρισκόταν η αλήθεια…»

«Η Ζωή στις Ράγες» είναι μια ταινία του Φίλιππου Κωνσταντόπουλου, σε παραγωγή StoryDoc. Ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ από έναν άνθρωπο που έζησε στο σιδηρόδρομο ολόκληρη την εργασιακή ζωή του μέχρις ότου το τρένο σταμάτησε να σφυρίζει στην Πελοπόννησο, έπαψε να κινείται και να μεταφέρει ανθρώπους, όνειρα και αγωνίες.

Μια Ζωή στις Ράγες, μέσα από το προσωπικό αρχείο του δημιουργού σε συνεχές πήγαινε έλα από την παιδική ηλικία στην ώριμη ζωή, από τα εφηβικά σκιρτήματα ως το βίαιο τέλος μιας διαδρομής που άρχισε από το Χαρίλαο Τρικούπη και τερματίστηκε στις αρχές του μεθεπόμενου αιώνα.

Ο βετεράνος Μηχανοδηγός επιστρέφει σε σταθμούς και αμαξοστάσια, ψηλαφεί τα απομεινάρια από βαγόνια, μηχανές και μνήμες σε ένα ταξίδι στις ράγες από το παρελθόν στο σήμερα, με επιβάτες τους συναδέλφους του και μηχανοδηγό την αγάπη τους για τα τρένα. Κανείς πια δεν τα βλέπει να περνούν.


Οι λήψεις είναι από το προσωπικό αρχείο του Φίλιππου Κωνσταντόπουλου και Αλέξανδρου Σικαλιά.

σενάριο – σκηνοθεσία – μοντάζ: Φίλιππος Κωνσταντόπουλος
τίτλοι – κείμενα – επιλογή μουσικής: Χριστίνα Μπάρκα
δημιουργική ομάδα: Φίλιππος Κωνσταντόπουλος – Χριστίνα Μπάρκα
σύμβουλος λήψεων: Γελωργιος Μαντάς
voice over: Χρήστος Γιαννακόπουλος
σύμβουλοι σκηνοθεσίας – σεναρίου: Μάρκος Γκατίν, Άγγελος Κοβότσος, Κώστας Σπυρόπουλος, Χρόνης Θεοχάρης.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο εργαστήριο παραγωγής «Φτιάξε τη δική σου ταινία» του StoryDoc, μια διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2277 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top