Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 349 Προβολές

Η αγάπη είναι βαριά λέξη, μην τη χαραμίζετε

person-1357442_1280

person-1357442_1280


Η αγάπη είναι βαριά λέξη, ζυγίζει τόνους. Μην τη χαραμίζετε ξοδεύοντάς την αλόγιστα και ανούσια για να εκμαιεύσετε κάτι. Η αγάπη είναι κάτι εσωτερικό εντελώς, μοναδικό και πολύ προσωπικό, αφορά εσένα και μόνο εσένα όχι τον άλλον. Δεν υπάρχει δεν αγαπάω πια, είναι αιώνιο συναίσθημα αμόλυντο και τίμιο, δεν αναμιγνύεται με αλλά εφήμερα εγκεφαλικά αγγίγματα.

Η αγάπη είναι το όλον, το απέραντο, το υπέροχο. Η δύναμη του να μη σταματάς ποτέ να νοιάζεσαι για έναν άνθρωπο, είτε είναι εδώ είτε είναι αλλού. Η αγάπη δεν πεθαίνει κι αυτό συμβαίνει γιατί είναι το δυνατότερο πράγμα σ’ αυτόν τον υποκριτικό και άθλιο κόσμο που περικλείεται μόνο από εγωισμό και κακία. Αυτές οι λέξεις διαγράφονται απ’ το συναισθηματικό λεξιλόγιο όταν αγαπάς, μεταμορφώνονται σ’ ένα πελώριο ριζωμένο δέντρο στα βάθη ενός μυθικού δάσους στις κορυφές απάτητων και καθαρών βουνών μακριά απ’ την ανθρώπινη κτητικότατα κι απληστία.

Η αγάπη έχει δικούς της νόμους και σπίτια στα οποία ζει. Θέλει πολύ χρόνο για να ανοίξεις ένα από αυτά τα σπίτι και να συμπορευθείς μαζί της. Σε κάποιους θα συμβεί, σε άλλους όχι, δεν είναι εύκολο, αλλά σίγουρα αξίζει να την αναζητήσουμε.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 60 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top