Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 316 Προβολές

«Η Αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία» – 2ο Φεστιβάλ Humanlinks

2ο-Festival-Humanlinks

2ο-Festival-Humanlinks


Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι σύνδεσμοι” μας καλωσορίζουν στο 2ο φεστιβάλ για την ψυχική υγεία που διοργανώνουν, με θέμα «Αυτοβοήθεια και Ψυχική Υγεία» ως μια σύγχρονη μέθοδος υποστήριξης και διαχείρισης ψυχικών διαταραχών, πρόληψης, κοινωνικής εκπαίδευσης και αποστιγματισμού.

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι σύνδεσμοι” είναι μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, σε διάφορα επίπεδα, πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας. Ως ομάδα συστάθηκαν πριν από 14 χρόνια και με ψυχοκοινωνική υποστήριξη από επαγγελματία ψυχικής υγείας, καταφέρνουν να αποκαθιστούν κατά το μέγιστο τους βασικούς τομείς της ζωής, μαθαίνοντας να φροντίζουν τους εαυτούς τους, να καλλιεργούν τις σχέσεις τους και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους. Το 2018 δημιούργησαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία  “Humanlinks – Ανθρώπινοι σύνδεσμοι”.

Έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου έτους σχεδίασαν για το 2019 ένα φεστιβάλ πλούσιο σε δραστηριότητες το οποίο θα διαρκέσει όλον τον Σεπτέμβριο, ευελπιστώντας να δώσει μια ευρύτερη διάσταση στο ζήτημα της ψυχικής υγείας και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα. Στο πλαίσιο αυτό επεκτάθηκαν οι θεματικές του ώστε να καλυφθούν πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Το κίνητρο της επιλογής του κυρίως θέματος του Φεστιβάλ, η αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία, είναι η επιθυμία της ομάδας να μοιραστεί την εμπειρία της, τα καλά αποτελέσματα και το όφελος που  έλαβαν τα μέλη καθώς η φιλοσοφία και ο τρόπος προσέγγισης και λειτουργίας της ομάδας βασίζεται, βασίζεται πάνω στη μέθοδο υποστήριξης και αποκατάστασης.

«Για εμάς, αυτοβοήθεια δεν σημαίνει να αποκοπούμε και να διακόψουμε οποιαδήποτε κλινική ή άλλου τύπου επαγγελματική υποστήριξη όταν αυτή είναι απαραίτητη στη διαχείριση των συμπτωμάτων της διαταραχής από την οποία πάσχουμε. Αυτοβοήθεια για εμάς σημαίνει διακριτοί ρόλοι και καλή σχέση με τους γιατρούς μας και τους θεραπευτές μας καθώς και τις υπηρεσίες υγείας τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποτε τις χρειαζόμαστε για την υποστήριξή μας. Να καλλιεργούμε εντός μας το δικαίωμα για καλή ενημέρωση και να έχουμε λόγο γύρω από τους τρόπους θεραπείας που μας προτείνονται, έχοντας κάθε επιλογή για την διαχείρισή τους. Σημαίνει επίσης την “αποκλινικοποίηση” των προσωπικοτήτων μας, οι οποίες κοινωνικά έχουν ταυτιστεί με τις διαταραχές μας και τα συμπτώματά τους συντηρώντας κι ενισχύοντας το στίγμα. Οι εμπειρίες μας έδειξαν ότι τίποτε δεν μας κινητοποίησε τόσο να φροντίσουμε και να αγαπήσουμε άνευ όρων τους εαυτούς μας, να έχουμε αληθινή αυτοεκτίμηση και να οραματιστούμε τις επιθυμίες μας, να στηρίζουμε και να έχουμε ευσπλαχνία για τον άλλον συμπάσχων, όσο αυτά που εμπνευστήκαμε, επιθυμήσαμε και καλλιεργήσαμε εντός του πλαισίου μιας ομάδας με παρόμοια βιώματα με τα μέλη της οποίας είχαμε αποκτήσει μια βαθειά σχεδόν αδελφική σύνδεση.»

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε κεντρικά σημεία, όπως το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το New York College, η Σχολή Χίλλ, το Μερόπειο Ίδρυμα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Ολλανδικό Ινστιτούτο και άλλα Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά Κέντρα της Περιοχής Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι καθώς και στους δρόμους Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Δράκου.

Πληροφορίες:

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ

Humanlinks – Ανθώπινοι Σύνδεσμοι
Χατζηχρήστου 16 / Μακρυγιάννη – Ακρόπολη
Τηλ. επικοινωνίας: Γιώργος Κράλλης 6944 357 506
Περισσότερες πληροφορίες: festival.humanlinks.gr

2ο-Festival-Humanlinks-afissa-

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top