Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 90 Προβολές

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης, Κω και Πάτρας στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο

barbed-wire-1589178_1920

barbed-wire-1589178_1920


Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης, Κω, και Πάτρας, με κοινές ενέργειές τους στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο, θεωρώντας απαραβίαστο κάθε δικαίωμα στην ελευθερία, κάτι που σαφέστατα παραβιάζεται μέσω της διοικητικής επιβολής των «γεωγραφικών περιορισμών» σε ελληνικά νησιά αντίθετα με τις διεθνείς συμβάσεις και τις νόμιμες υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτό, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης και Κω έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η Προσφυγή τους θα συζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2018. Με την προσφυγή αυτή συντάσσεται από τις 2/2/2018 με ομόφωνη απόφασή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας:

Το δικαίωμα στην ελευθερία είναι απαραβίαστο. Κανείς δεν μπορεί να κρατείται χωρίς δικαστική απόφαση που του επιβάλλει στερητική της ελευθερίας ποινή. Οι αιτούντες άσυλο μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελευθερίας. Το ζήτημα των προσφύγων και των δικαιωμάτων τους μας αφορά όλους.

Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να τιμωρούνται ούτε να απαξιώνονται, επειδή ζητούν προστασία της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους. Η ανοχή δε παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων ισούται με ανοχή παραβίασης του ανθρώπινου δικαιώματος της αξιοπρέπειας (απόλυτο δικαίωμα) για όλους.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, στην από 2/2/2018 συνεδρίασή του, ομόφωνα δήλωσε ότι προσχωρεί στις νομικές θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, περί προάσπισης του δικαιώματος ελευθερίας και τη σαφή παραβίασή του μέσω της διοικητικής επιβολής των “γεωγραφικών περιορισμών” σε ελληνικά νησιά όλων των αιτουμένων άσυλο έως και την απόφαση επί της αιτήσεώς τους αυτής. Συντάσσεται δε με τη δικαστική Ενώπιον του ΣΤΕ προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης και Κω, κατά της απόφασης της Διοίκησης για επιβολή γεωγραφικών περιορισμών, η οποία συζητείται μετά από αναβολή στις 27 Φεβρουαρίου 2018.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2895 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top