Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 80 Προβολές

Οι Drums & Voice Jazztronica Duet στο Half Note

Doumanis-Toubanaki-Jazztronica-1024x683

Doumanis-Toubanaki-Jazztronica-1024x683


Υπάρχουν όρια στον ήχο; Πόση μουσική κρύβεται στα χρώματα;

Φωνή και Tύμπανα μόνο. Ο πειραματισμός και η έρευνα πάνω στις ηχητικές δυνατότητες, τα όρια των δύο οργάνων οδήγησαν τη βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη στη δημιουργία του πρωτοποριακού σχήματος «Drums Voice Jazztronica Duet» και παράλληλα στον σχεδιασμό ενός πολυεπίπεδου ηχητικού περιβάλλοντος με τη χρήση του live looping και ειδικών ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Οι δύο μουσικοί εμφανίζονται στο Half Note, για δύο Πέμπτες (15 και 22 Νοεμβρίου), σε μια βιωματική μουσική-εικαστική παράσταση. Προσκεκλημένος τους ο σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς Soloup.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να βιώσει συναισθητικά την ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο: Παράξενοι ήχοι, εφέ, βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές και γραμμές.

Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις του ντουέτου και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, με έμφαση στη διάδραση και την extended χρήση του κάθε οργάνου.

Καλεσμένοι τους σε αυτή τη δράση θα είναι δύο δεξιοτέχνες αυτοσχεδιαστές μονοφωνικών οργάνων, ο Λευτέρης Ανδριώτης στην κρητική λύρα (15/11) και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα (22/11), οι οποίοι καλούνται να αυτοσχεδιάσουν σόλο και να πειραματιστούν, κάνοντας μια προσωπική διαφορετική μουσική ανάγνωση στις λέξεις, την εικόνα, τις έννοιες των κομματιών.

Μια ιδιαίτερη υβριδική παράσταση με άξονα τις δύο βασικές αισθήσεις, την όραση και την ακοή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί και το live drawing αποτυπώνουν ανάγλυφα και συνομιλούν με τον σύγχρονο πολυμορφικό ήχο των «Drums Voice Jazztronica Duet».


Πληροφορίες

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fxs, Loops, Percussions

Ηλίας Δουμάνης: Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Soloup: live drawing

Guests: 15/11 Λευτέρης Ανδριώτης_ κρητική λύρα, 22/11 Δημήτρης Παπαδόπουλος _ τρομπέτα

Συνεργάτες: Πασχάλης Κολέτσης Ηχοληψία, Νίκος Συρίγος Lighting Design

Η συνεργασία των «Drums & Voice Jazztronica Duet» με τον σκιτσογράφο Soloup ξεκινάει με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής με αφορμή το νέο Graphic novel του τελευταίου, με τίτλο «Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» (εκδ. Ίκαρος).

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Πέμπτη 15 & 22 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

halfnote.gr | facebook.com/halfnote.gr | viva.grΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3436 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top