Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 551 Προβολές

Η Ελίζα της Ξένιας Καλογεροπούλου στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

eliza (2)

eliza (2)


Με την Ελίζα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το αγαπημένο έργο των παιδικών μας χρόνων, ξεκινά την χειμερινή του περίοδο το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Πρόκειται για μία τρυφερή ερωτική ιστορία που αγγίζει μικρούς και μεγάλους και σκηνοθετεί ο Περικλής Βασιλόπουλος, για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στις 30 Οκτωβρίου 2017 και απευθύνεται και στους μαθητές των  σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η ιστορία
Στη μακρινή και βροχερή πόλη Πλύμουθ της Αγγλίας πριν από 400 χρόνια διαδραματίζεται η ιστορία της Ελίζας. Εκεί σε μια ταβέρνα, το κόκκινο λιοντάρι, που η  Ελίζα εργαζόταν ως σερβιτόρα ερωτεύτηκε ένα ναυτικό, τον Πάτρικ, που κι εκείνος την αγάπησε. Γρήγορα όμως ο Πάτρικ έφυγε για ένα μακρινό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου τραυματίζεται. Η Ελίζα θέλοντας να βρει τον αγαπημένο της, ναύλωσε με τρεις φίλους της ένα καράβι, με την ίδια στο τιμόνι του πλοίου και ξεκίνησε το ταξίδι της αναζήτησηw με σκοπό τον θρίαμβο της αγάπης και του έρωτα.

Συντελεστές
ΚΕΙΜΕΝΟ:  Ξένια Καλογεροπούλου
ΣΤΙΧΟΙ: Μαριανίνα Κριεζή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Περικλής Βασιλόπουλος
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Νίκος Κασαπάκης
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Χάρης Πεγιάζης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ:  LUIZ MENDES
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Νίκος Σωτηρόπουλος
ΣΠΑΘΟΓΡΑΦΙΑ:  Θάνος Δερμάτης
B.ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Χρήστος Μαργώνης
Β.ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Γαβριήλ Δουκατάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γεράσιμος Γιοβανάκης, Αναστάσιος Γρίβας,  Αναστάσιος Θεοφιλάτος, Δημήτρης Μελέτης, Θοδωρής Προκοπίου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Νίκος Τουρνάκης, Βασίλης Τσόρλαλης.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πάτρα – Τηλ.2610273613

Καθημερινά για τα σχολεία της πόλης
Πληροφορίες, κρατήσεις: 2610 623730

Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2384 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top