Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 75 Προβολές

Η Ερμιόνη επιστρέφει στο σπίτι της!

ermioni

ermioni


Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 12:00 το πρωί, η «Ερμιόνη», μια θαλάσσια χελώνα Caretta caretta που εντοπίστηκε τραυματισμένη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου  θα επιστρέψει στο απέραντο γαλάζιο των Ιόνιων Νησιών.

Ειδικότερα, η «Ερμιόνη», μια νεαρή σε ηλικία Καρέτα, βάρους 3 κιλών και μήκους 26 εκατοστών, βρέθηκε από τους Φύλακες Περιβάλλοντος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, τραυματισμένη στις αρχές του 2018 και αμέσως διοργανώθηκε η μεταφορά της στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα, Αττικής. Έπειτα από αρκετούς μήνες περίθαλψης, από το έμπειρο προσωπικό και τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και αφού αφαιρέθηκαν με επιτυχία τα 2 αγκίστρια που είχε καταπιεί, η Ερμιόνη έχει αναρρώσει πλήρως και είναι τώρα έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Η Ερμιόνη θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και θα μεταφερθεί για την απελευθέρωση της στον κόλπο του Λαγανά, στην παραλία Καλαμακίου μπροστά από το Ξενοδοχείο Crystal Beach.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου προσκαλούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού να λάβουν μέρος στην απελευθέρωση, στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πλέον προστατευόμενο ζώο της Ζακύνθου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου και τον ΑΡΧΕΛΩΝ, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου:
www.nmp-zak.org, τηλ.επικοινωνίας: 2695029870

ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας:
www.archelon.gr, τηλ. επικοινωνίας: 6940454976Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top