Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 53 Προβολές

Οι «Γέφυρες» άλλαξαν και ομόρφυναν!

cafe gefires (4)

cafe gefires (4)


Στις 9 Οκτωβρίου 2016 το καφέ Γέφυρες -στην οδό Πατρέως 86 στην Πάτρα- ξεκίνησε τη λειτουργία του, συμβάλλοντας στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας το δικαίωμα της εργασίας και μεριμνώντας δραστικά για την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.

Οι «Γέφυρες» δεν είναι μία ακόμα καφετέρια στην Πάτρα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, έχουν γίνει στο χώρο της, πάνω από 120 εκδηλώσεις, όπως βραδιές μουσικής, βιβλιοπαρουσιάσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ, δράσεις για παιδιά κ.α.

cafe gefires (6)


Τον Ιούνιο του 2017, οι «Γέφυρες» άλλαξαν και ομόρφυναν! Η αρχιτέκτονας Τατιάνα Δήμου, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας του γραφείου της i_ARCHiTECT, ανέλαβε αφιλοκερδώς το σχεδιασμό, τη μελέτη και την επίβλεψη της ανακαίνισης δημιουργώντας ένα φωτεινό, δροσερό, γεμάτο χρώμα, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον. Επίσης, η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση Art in Progress και ο εικαστικός, Κλεομένης Κωστόπουλος ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των moss graffiti στην αυλή του καφέ!

Όπως επισημαίνει η Τατιάνα Δήμου: “Βασική ιδέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο καφέ Γέφυρες είναι η «επαναχρήση». Σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο για τη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό ο σχεδιασμός να χρησιμοποιεί τα ελάχιστα δυνατά μέσα και να μην εξαντλείται σε πολυδάπανες προτάσεις. Έτσι, ανασχεδιάστηκε το σύνολο του καφέ με ανακύκλωση όλων των υλικών και του υφιστάμενου εξοπλισμού του ενώ ταυτόχρονα συνδυάστηκαν όλα τα υλικά με νέες χρωματικές σχέσεις, βασισμένες στη θεωρία της περιβαλλοντικής ψυχολογίας”.

Καφέ «Γέφυρες»
Πατρέως 86, Πάτρα
Facebook:  Καφέ Γέφυρες

IMG_2820


cafe gefires (19)


cafe gefires (12)


Φωτογραφίες: Ευθύμιος Κούστας (ak3fotografia), Γιώργος Κυλπάσης

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top