Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 33 Προβολές

Οι Gorilla Biscuits για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του AN club

gorilla-biscuits-an-2

gorilla-biscuits-an


Οι Gorilla Biscuits είναι ένα “Straight Edge Hardcore punk” συγκρότημα από την Νέα Υόρκη. Σχηματίστηκαν το 1987, όταν 5 παιδιά από την χάρντκορ σκηνή, θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι “φρέσκο” στον ήχο του NYHC ( New York HardCore), θεωρώντας, ότι μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε “βαλτώσει”. Σαν αποτέλεσμα, κατέληξαν να γίνουν ένα από τα πιο γνήσια hardcore συγκροτήματα και να επηρεάσουν πολλά άλλα μεταγενέστερα.

Πήραν το όνομα τους από ένα βαρβιτουρικό (Quaalude), που έκανε θραύση τις δεκαετίες ’80 και ’90, γνωστό στην “πιάτσα” ως “Gorilla Biscuit” λόγω του μεγέθους του! Μεγάλη ειρωνεία, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι θέσεις του συγκροτήματος πάνω στο θέμα (ναρκωτικά), ήταν και είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Όπως δηλώνουν και οι στίχοι από το τραγούδι με τίτλο Gorilla Power : “Gorilla Biscuits in your fucking head, one more time and you’ll be dead…”.

Οι Gorilla Biscuits κατέχουν εξέχουσα θέση στο Straight Edge movement και προσπάθησαν να συμπεριλάβουν όλους όσους ασπάζονταν τις κοινωνικο-πολιτικές τους απόψεις, χωρίς τα κλισέ και τους αυστηρούς κανόνες (militant rules) που είχαν άλλα straight edge συγκροτήματα. Το 1988, κυκλοφόρησαν στην Revelation Records το ομότιτλο “Gorilla Biscuits” και το 1989,το άλμπουμ που επρόκειτο να γίνει σταθμός στην ιστορία του hardcore, με τίτλο “Start Today”. Το 1990 αποχώρησε ο κιθαρίστας Walter Schreifels, για να δημιουργήσει τους Quicksand. Το 1992, οι Gorilla Biscuits διαλύθηκαν οριστικά, με τα μέλη τους να σχηματίζουν τους CIV. Βρίσκονται και πάλι μαζί το 1997, όταν συμμετείχαν στο Ray Beez Benefit καθώς και το 2005 στην συναυλία “Save CBGB’s” για να σωθεί το γνωστό κλάμπ του Bowery/NYC.

Ακολούθησαν, μια αμερικανική περιοδεία το 2006 και μια ευρωπαική το 2007. Επίσης εμφανίστηκαν το Μάιο του 2011 στο Black N Blue Bowl στην Νέα Υόρκη και τον Ιούνιο του 2012 στο επετειακό φεστιβάλ για τα 25 χρόνια της Revelation Records μαζι με τους Youth of Today, Sick of it All, Shai Hulud, Bold. Τον Αύγουστο του 2016, βρέθηκαν στο “This Is Hardcore” (Φιλαδέλφεια/ Πενσυλβάνια), το μεγαλύτερο hardcore event της Ανατολικής Ακτής.

Οι Gorilla Biscuits, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στη σκηνή του AN club.

Special guests: Black Mamba, The Titz.

Ταυτότητα


Ημερομηνία:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, 21:00

Τοποθεσία:
AN club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Εισιτήρια:
Τιμές εισιτηρίων: 18e (προπώληση), 20e (ταμείο)

Προπώληση:
Εισιτήρια προπωλούνται στα παρακάτω σημεία:
– Rhythm Records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
– Full Moon, Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια
– Full Moon, Νορμάνου 7, Μοναστηράκι


Πληροφορίες:
AN club | facebook event | 210 3305056Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top