Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 147 Προβολές

Margo Nancyfor – “Stories of Margo”. Ακούστε το ντεμπούτο άλμπουμ της

Margo-Nancyfor-Stories-of-Margo

Margo-Nancyfor-Stories-of-Margo


Η Margo Nancyfor παρουσιάζει το άλμπουμ με τίτλο “Stories of Margo”.  Το άλμπουμ αποτελεί το πρώτο δισκογραφικό αποτύπωμα της Μαργαρίτας Χατζηνάσιου και προπομπό της επερχόμενης κονσεπτικής performance της συνθέτριας και ερμηνεύτριας σε μια ιδέα χτισμένη πάνω στη σχέση του δημιουργού με αυτό που ονομάζουμε έμπνευση, ταλέντο. Αυτή η δημιουργική ενέργεια, για την Μαργαρίτα Χατζηνάσιου, ονομάζεται Margo.

Το “Stories of Margo” περιέχει δέκα τραγούδια με ελληνικό στίχο τα οποία έχει δημιουργήσει και ερμηνεύει η ίδια.

Stories Of Margo

Με μια αφοπλιστική λιτότητα στις μελωδίες του και σε συνδυασμό με τον ποιητικό του στίχο το “Stories Of Margo” καταφέρνει να σου ξυπνήσει έντονα τις αισθήσεις και τα συναισθήματα.  Τα τραγούδια διακατέχονται από μια νοσταλγική αίσθηση, ενώ οι μελωδίες φέρουν αέρα γαλλικών τραγουδιών. Έχοντας ως βάση το πιάνο στα περισσότερα τραγούδια, κάθε μελωδία εξελίσσεται αισθαντικά και σε απόλυτη μουσικότητα με το στίχο. Η ενορχήστρωση επιλέγει τη συνοδεία εγχόρδων, πνευστών και κρουστών και τα δένει μοναδικά υποστηρίζοντας ακόμα πιο έντονα την ουσία της κάθε μελωδίας. Η ερμηνεία της δημιουργού χαρακτηρίζεται από μια λεπτότητα και έναν ήρεμο δυναμισμό, που δίχως καμία περιττή έξαρση κάνει ξεκάθαρη την κάθε λέξη αλλά και όλα όσα θέλει να εκφράσει η Margo για να καταφέρει να υπάρξει.


Συντελεστές

Οι βασικές ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο στα Sear Sound Studios της  Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκαν στα Prism Recording Studios στην Αθήνα.  Η ενορχήστρωση έγινε από τον Dave Eggar (Coldplay, Taylor Swift, Patti Smith, John Legend, Norah Jones κ.α) που συμμετείχε στην παραγωγή του άλμπουμ μαζί με την Margo Nancyfor, ενώ την επιμέλεια παραγωγής και την ηχοληψία ανέλαβε ο θρυλικός παραγωγός Ron Saint Germain  (Mick Jagger, U2, Muse, Soundgarden, The Cure, Ziggy, κ.α). Οι μουσικοί που συμμετείχαν αποτελούν ενεργά μέλη κορυφαίων μουσικών σχημάτων παγκοσμίως όπως New York Philharmonic Orchestra, Trans-Siberian Orchestra κ.α.

Το σχέδιο του εξωφύλλου έχει δημιουργήσει η Ινώ Καρελλά και το artwork του άλμπουμ έχει επιμεληθεί ο db.

Η Margo Nancyfor έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα κομμάτια, εκτός από το «Κάθετα» που τους στίχους υπογράφει η Στεφανία Χαρσούλα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε διανομή από την Heaven Music.

Περισσότερες πληροφορίες:
Official Site | Facebook Page | Instagram

Listen/Buy:
i-TunesSpotifyYoutube

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2521 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top