Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 271 Προβολές

Η Ματούλα Ζαμάνη στην Πάτρα

patra-matoula-zamani

patra-matoula-zamani


Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, 21:30

«Η χρονιά για άλλους ήταν καλή, για άλλους ήταν κουλή… Εμένα με βρήκε στο νησί, σε μπαρόκ κατάσταση αταραξίας, με μουσικές, διαβάσματα, μονοπάτια, νότες,αναποδιές,ξαφνικές χαρές με τάση προς το αναπάντεχο… Μάζεψα δύναμη από φλασκόμηλο, κρασί θαλασσινό, εκστατική ασκομαντούρα, δαιμόνια βιολιά, γιαλιτικο αέρα και έρχομαι με τους πιστούς σωματοφύλακες στην (πόλη) να τα μοιραστούμε.

Παράλληλα, στο μυαλό μου, στην καρδιά μου και στην πραγματικότητα, φύτρωσε η Νuka. Nuka στα βλάχικα σημαίνει καρυδιά. Νuka ο καινούργιος δίσκος, με δέκα νέα τραγούδια, -χωρίς ταμπέλα αλλά με προορισμό- που απλώνουν ρίζες στο τρυφερό ασυνείδητο και στις χωροχρονικές χορευτικές αναζητήσεις μας.

Στις συναντήσεις μας θα ακουστούν τα νέα άσματα, αλλά και οι ιστορίες ερωτικής καταφρόνιας,φυσιολατρικής ραστώνης, νησιωτικού πεφωτισμού, συγκαθιστά του μόχθου και του ρομαντισμού, δημοτικά darkjapan της περηφάνειας, πονήματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου και άλλα ηδονικά της καλοσύνης του καιρού. Πιο απλά θα παίξουμε λαϊκοδημοτικά.

Θα τραγουδήσουμε το ανέφικτο, θα κλείσουμε το μάτι στο ακατέργαστα αληθινό, θα υμνήσουμε αχαρτογράφητα συναισθήματα και αλλόκοτους μύθους. Άλλωστε, μόνο τα χάδια και τα φιλιά, ένα χαμόγελο μια αγκαλιά θα μας σώσουν.» – Μάτα

 

Συντελεστές

Μένιος Γούναρης:πλήκτρα,synthbass
Θάνος Καζαντζής:τύμπανα,pads
Γιάννης Κονταρατος:βιολί
Κώστας Νικολόπουλος:κιθαρες,bass,tapes
Δημήτρης Δημητριάδης:sound engineer
Νίκος Κόλλιας:Μonitoring
Χρήστος Λαζαρίδης:light engineer
Φροντίδα:aftofoto

 

Πληροφορίες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, 21:30
Αίγλη Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Πατρέων

Γενική είσοδος: 14 ευρώ | Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ | Ειδικές κατηγορίες: 10 ευρώ

Σημεία Προπώλησης: Discover Bookstore | Le Patron | Γωνιά του βιβλίου – Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου| Το Θρανιο | Abbey – Kitchen Bar | www.viva.gr/tickets/music/mojolive-concerts | 11876

Πληροφορίες / κρατήσεις πάσων 6972 807170

Διοργάνωση Mojo Live / ΓΙΑΦΚΑΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top