Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 58 Προβολές

Οι «Μέντα» ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις

menta_NikosMaliakos-2m

menta_NikosMaliakos-2m


Οι «Μέντα» ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις. Με το νέο του άλμπουμ, “Polyend” και τους υπέροχους ηλεκτρονικούς του ήχους το συγκρότημα έχει ετοιμάσει ένα εκρηκτικό set.

Σάββατο 30 Ιουνίου
21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας – Πάρκο Γουδή

Δευτέρα 9 Ιουλίου
Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη

Τετάρτη 11 Ιουλίου
UP Festival / Αμοργός

Οι Μέντα δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 κι έκτοτε αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εναλλακτικά ποπ συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 είχαν κυκλοφορήσει 5 δίσκους με ελληνικό στίχο (“Στον πλανήτη του Εδμούνδου”, “Σε καινούργια μπάντα”, “Ινστρουμέντα”, “Ποπ” και “Μέντα”).

Το “Téléphérique” του 2015 με τις 9 instrumental συνθέσεις του σήμανε τη νέα εποχή του ήχου τους, στην οποία τα φωνητικά εγκαταλείφθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε αναλογικά synthesizers. Δύο χρόνια αργότερα, το digital EP “K.I.D.”, με 4 ορχηστρικές συνθέσεις, αποτέλεσε φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμεςζώνες.

Η έβδομη και πιο πρόσφατη δουλειά τους “Polyend” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 και περιέχει 8 κομμάτια σε μίξεις του Χρήστου Λαϊνά και mastering του πολυβραβευμένου John Davis, ηχολήπτη των Metropolis studios του Λονδίνου.

Περισσότερα για τους «Μέντα»: YouTube | Bandcamp | FacebookΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top