Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 30 Προβολές

«Οι Παγιδευτές» του Γιώργου Σκούρτη στις «Γραμμές Τέχνης»

oi pagideytes

oi pagideytes


Οι «Παγιδευτές», το καταπληκτικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου «Γραμμές Τέχνης», στην Πάτρα, τον Νοέμβριο του 2017.

Το έργο έχει δυο πολύ δύσκολους αντρικούς ρόλους και έναν γυναικείο – σύμβολο του Έρωτα – ως παγίδα της Εξουσίας να εξουδετερώσει τον τελευταίο πολίτη που πολεμάει για την ελευθερία. Σκηνοθέτης ο απόφοιτος της σχολής του «Θεάτρου Τέχνης» και στέλεχος τώρα του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Βασίλης Κόκκαλης και στους μοναδικούς ρόλους ο Παλαιλόγος  Χαλυδας και ο Δημήτρης Τζαβάρας. Η γυναίκα αναζητείται μια και ο ρόλος της δεν έχει μεν λόγια, έχει όμως… ολόγυμνη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, μια και η εξουσία τη χρησιμοποιεί ως «τυρί» στη φάκα της για τον τελευταίο πολεμιστή της ελευθερίας του ατόμου. Ένα έργο που θα σας καθηλώσει με τη δύναμή του και θα σας προβληματίσει δημιουργικά.

Το έργο «Παγιδευτές» είναι το μόνο έως τώρα άπαιχτο της Πενταλογίας του Γιώργου Σκούρτη. Τα άλλα 4 «Νταντάδες», «Μουσικοί», «Εκτελεστές», «Ηθοποιοί», έχουν παιχτεί στο «Θέατρο Τέχνης».

Οι «Παγιδευτές» είναι ο ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, που μάχονται λυσσαλέα για την Εξουσία και διαδραματίζεται στην διάρκεια αυτού του πολέμου. Οι «Παγιδευτές» είναι ένα έργο για τον πολίτη – οπλίτη που μάχεται την εξουσία.

Μετά την Πάτρα η παράσταση θα παρουσιαστεί  και σε αθηναϊκό θέατρο καθώς σε και σε άλλες πόλεις.

Ο Γιώργος Σκούρτης  πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό «Οι Νταντάδες», ένα έργο – σταθμό της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά θεατρικά έργα του που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων λογοτεχνών της γενιάς του.

«Γραμμές Τέχνης»
Μαιζώνος 271, Πάτρα

Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top