Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 58 Προβολές

«Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη» στο Απολλώνιο Ωδείο

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ2

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ2


Με πολλά ευρήματα και διαφορετικά είδη θεατρικών μορφών, ανεβαίνει στο Απολλώνιο Ωδείο η μονόπρακτη όπερα του Μανουέλ ντε Φάλια «Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη», σε σκηνοθεσία και διασκευή του διευθυντή της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη. Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αφού τονίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τα ιπποτικά ιδεώδη, περιγράφοντας  μια εποχή όπου κυριαρχούσαν τα ηρωικά πρότυπα, οι ρομαντικοί έρωτες, η τόλμη και το θάρρος.

Η ηθοποιός και μουσικός Έλια Βεργανελάκη ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τους χαρακτήρες του έργου, ενώ το κείμενο και τη μουσική υπογράφει ο Μανουέλ ντε Φάλια. Η μετάφραση έγινε από τη Χριστίνα Δέλλιου. Οι φιγούρες είναι έργα τέχνης του Ελευθέριου Μύστακα και τα πρωτότυπα σκηνικά του Γιώργη Καπελώνη.

Η παράσταση θα παίζεται σε σχολεία και δήμους μετά από συνεννόηση, αλλά και στη σκηνή του Απολλώνιου Ωδείου.


Ταυτότητα Παράστασης


Ημερομηνία:
Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 12:00
Παραστάσεις: κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, στις 12:00.

Τοποθεσία:
Απολλώνιο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα.

Εισιτήρια:
5 €


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
210-8815219 και 6937-219013Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3656 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top