Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 74 Προβολές

«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, στην «Οικία Κατακουζηνού»

The-Prinsess-Pea_2018-1

The-Prinsess-Pea_2018-1


Το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ» παρουσιάζει την βραβευμένη θεατρική παράσταση για παιδιά, «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», στην ιστορική «Οικία Κατακουζηνού» από τις 14 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Κυριακή στις 12:30. Η παράσταση αφού ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα για να διηγηθεί την ιστορία της, η οποία πραγματεύεται την αξία της ισότητας.

Μια φορά και έναν καιρό ένας πρίγκιπας  ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γη αλλά δεν την βρήκε πουθενά & επέστρεψε στο παλάτι του. Ένα βράδυ με τρομερή καταιγίδα χτύπησε το κουδούνι του παλατιού. Η υπηρέτρια άνοιξε & αντίκρισε μία βρεγμένη κοπέλα. Την οδήγησε στη βασίλισσα, στην οποία η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Η βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της, έδωσε εντολή η κοπέλα να κοιμηθεί σε κρεββάτι με 20 στρώματα & από κάτω να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί η βασίλισσα & ο πρίγκιπας την ρώτησαν: «Πώς κοιμήθηκες;» Η απάντηση της κοπέλας αποκαλύπτεται επί σκηνής!

The-Prinsess-Pea_2018-4


Το θεατρικό κείμενο του έργου «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για μία ηθοποιό – αφηγήτρια, η οποία εναλλάσσει το ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με φρενήρη ρυθμό. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργεί όλους τους διαφορετικούς χώρους & τις ατμόσφαιρες του παραμυθιού.

Το έργο «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ’ επέκταση εκφράζει την πεποίθηση μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία.

The-Prinsess-Pea_2018-2


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 7 ετών  παίζεται και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, διαρκεί 40 λεπτά και μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών. Έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως: Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», «Μικρό Θέατρο Τζένη-Τσαγκαράδα-Πήλιο», «Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», «Μουσείο Μετάξης», «Κινητήρας Studio».Έχει λάβει το 3ο βραβείο στην 81η ΔΕΘ & έπαινο συμμετοχής στο “Ι.P.F.F”.

Διασκευή κειμένου & Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Κυραγιάννη & Αγγελική Φράγκου
Κατασκευή κούκλας  & κόμμωση: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Διδασκαλία κούκλας : Εμμανουέλα Καποκάκη
Υποκριτική-Coaching: Αιμίλιος Αλεξανδρής
Placement: Ηρακλής Μπριασούλης
Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη
Σκηνοθεσία trailer: Γιάννης Πόθος
Φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης
Μετάφραση στα Αγγλικά: Ελένη Καζαντζίδου & Μιχάλης Κουλουρίδης
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου
Ερμηνεύει η: Αγγελική Φράγκου
Φωνή «μαμάς»: Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Φωνή «βασίλισσας»: Ελένη Κασσίου
Φωνή «πρίγκιπα»: Αχιλλέας Παπαγεωργίου
Παραγωγή: Θέατρο ΡΕΤΡΟ

The-Prinsess-Pea_2018-3


Ταυτότητα Παράστασης


Ημερομηνία:
Κάθε Κυριακή στις 12:30, μέχρι 18/03/2018. Διάρκεια θεατρικής εμπειρίας: 70′ (Θεατρικός μονόλογος: 40′ & Θεατρικό παιχνίδι μετά την παράσταση:30′)

Τοποθεσία:
«Οικία Κατακουζηνού», Αμαλίας 4, Αθήνα (5ος όροφος)

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 5 €


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων |211 0104750 & 6983 434636  email: info@theatroretro.eu | www.theatroretro.eu | facebook | Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top