Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 36 Προβολές

«Η Ροδή και το χρυσό βεργί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη στο Επίκεντρο+

rodi-k-xryso-vergi-fb

70668159_1155934337936050_2628150613669576704_n


29 Σεπτεμβρίου – 24 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή στις 12:00

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ προτείνει από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τη θεατρική παράσταση «Η Ροδή και το Χρυσό Βεργί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη.

«Η Ροδή και το χρυσό βεργί» είναι η θεατρική απόδοση της Άνδρης Θεοδότου βασισμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι της Ηπείρου «Το χρυσό βεργί». Πρόκειται για ένα λαϊκό παραμύθι που μιλά για την αγνή αγάπη, το θάρρος που αποκτούν οι άνθρωποι όταν πρόκειται να αγωνιστούν για τα ιδανικά στη ζωή τους και την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Μέσα από τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαϊτη, οι τέσσερις νέοι ηθοποιοί, με φαντασία και δημιουργικότητα, μάς παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης, περιπέτειας και πραγματικής αγάπης.

Ένας έμπορος που εμπορεύεται στις Ινδίες, πρόκειται να κάνει το τελευταίο του ταξίδι. Ρωτά τις δύο κόρες του την Κανέλα και τη Ροδή τι θα ήθελαν να τους φέρει για δώρο. Η πρώτη του ζητά φορέματα και στολίδια και η μικρή τον καταριέται να μην κινήσει το καράβι του αν δεν της φέρει το Χρυσό Βεργί.

Όταν φτάνει ο καιρός να γυρίσει πίσω στον τόπο του ο έμπορος ξεχνά το τάξιμο της μικρής του κόρης και το καράβι του δε λέει να ξεκινήσει. Στην αναζήτηση για το Χρυσό Βεργί ανακαλύπτει πως αυτό είναι το όνομα του Πρίγκιπα της χώρας. Ο Πρίγκιπας του δίνει δώρο για την κόρη του ένα μαγικό δαχτυλίδι. Με αυτό θα μπορεί να μεταμορφώνεται σε πουλί και να επισκέπτεται την όμορφη κοπέλα κάθε βράδυ.

Οι δύο νέοι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αλλά η ζήλια της Κανέλας τους χωρίζει με κίνδυνο να μην ξανασυναντηθούν ποτέ. Η Ροδή αποφασισμένη να παλέψει για την αγάπη της μεταμορφώνεται σε αγόρι και ξεκινά να βρει τον αγαπημένο της…

rodi-k-xryso-vergi


Συντελεστές

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Δημήτρης Δεγαϊτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Περλέγκα
Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος
Φωτογραφία αφίσας: Βαγγέλης Τσινιάς
Δημιουργικός σχεδιασμός: Φίλιππος Μποτώνης
Υπεύθυνη προγράμματος οργανωμένων παραστάσεων: Πηνελόπη Χατζή
Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου
Παραγωγή: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ 2019

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γεωργία Αντωνοπούλου, Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, Δημήτρης Βαμβακάς, Πάνος Τρουμπουνέλης

 

Πληροφορίες

Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Παραστάσεις: Από 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00 έως τέλος Νοεμβρίου.
Παραστάσεις οργανωμένες με σχολεία τις καθημερινές.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Είσοδος: 8 ευρώ, παιδικό 6 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 461050

Επίκεντρο+, Νόρμαν 16, ΠάτραΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3992 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top