Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 60 Προβολές

Η σκληρή πραγματικότητα των επαναπροωθήσεων προσφύγων στον Έβρο

Screen-Shot-2019-03-21-at-3.02.59-AM

Screen-Shot-2019-03-21-at-3.02.59-AM


Με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, το ΕΣΠ (Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες) και το CEAR (Comision Española de Ayuda al Refugiado – Ισπανική Επιτροπή για τους Πρόσφυγες), με την υποστήριξη του Δήμου Μαδρίτης, δημοσιεύουν από κοινού βίντεο σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην περιοχή του Έβρου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο:

Η πρακτική των επαναπροωθήσεων στον ποταμό Έβρο, χερσαίο σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας, έχει καταγγελθεί πολλές φορές. Συνεχίζει όμως και σήμερα να λαμβάνει χώρα, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, ιδίως μετά την εφαρμογή της «Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας» από τις 20-3-2016, η οποία εγκλωβίζει πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.

Ο δρόμος του Έβρου, αποδεικνύεται πολλαπλά επικίνδυνος, με καταγεγραμμένους 39 θανάτους, μόνο το 2018, και τουλάχιστον 4 μέχρι στιγμής φέτος.

Παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και άλλων οργανώσεων σχετικά με μεγάλο αριθμό περιστατικών επαναπροωθήσεων, η ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και να μην αντιδρά στις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες.

Το παρόν βίντεο αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία, που δημοσιεύουμε με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3591 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top