Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 154 Προβολές

«Οι Σκουπιδάνθρωποι» από τη θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

afisa-skoupidanthropoi2

afisa-skoupidanthropoi2


Η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της Πάτρας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δίνει τη δική της ανατρεπτική πνοή στα θεατρικά δρώμενα της πόλης,  παρουσιάζοντας την κοινωνική σάτιρα οι “Σκουπιδάνθρωποι” σε κείμενο και σκηνοθεσία Σπύρου Κουβαρδά.

Η ιστορία

Τα πάνω κάτω, στη σκηνή του θεάτρου φέρνει ο Αριστοφάνης όπου με φόντο το σκηνικό της απόλυτης εξαθλίωσης των Ελλήνων επανέρχεται στη ζωή για να φωτίσει με χιούμορ και συγκίνηση την κρίση που όλοι βιώνουμε. Μαζί του ένας μεταφραστής αρχαίων κειμένων, μια πόρνη, ένας τρελός, μία παραγωγός, ένας βουλευτής, ένας υπουργός και μία τράπεζα, φωτογραφίζουν τους σκουπιδάνθρωπους. Στην καυστική κοινωνική σάτιρα μέσα από διαχρονικές αλήθειες ο Αριστοφάνης με το γνωστό του τρόπο μας θυμίζει τις αξίες που άλλοι χάσαμε και άλλοι ξεχάσαμε…

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Ανθρωποειδή που μας έχωσαν στα μνημόνια. Ανθρωποειδή, πολέμιοι της δημοκρατίας κι αρχιτέκτονες της εξαθλίωσής μας, που κατάφεραν από νεροκουβαλητές των ολιγαρχών να γίνουν τσολιαδάκια για τους τουρίστες δανειστές μας. Όλοι αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα και πέταξαν την αξιοπρέπειά μας και εν τέλει τη δημοκρατία στα σκουπίδια. Όλοι αυτοί, που παρόλο που τους αφήσαμε πίσω η ανάσα τους ακόμη μας ακολουθεί. Tι άλλο μπορεί να είναι όλοι αυτοί, από σκουπιδάνθρωποι;»

Κείμενο του Πιερ Ζοζέφ Προυντόν

Ω! θεέ της ελευθερίας! Θεέ της ισότητας! Θεέ που έχεις βάλει στην καρδιά μου το αίσθημα της δικαιοσύνης προτού το καταλάβει η λογική μου, άκουσε τη φλογερή μου προσευχή. Ω! θεέ της ελευθερίας…

Να δω μέσα στο σκοτάδι το λαό επιτέλους ενημερωμένο. Ευγενείς δάσκαλοι να τον φωτίζουν. Αφιλοκερδείς καρδιές να τον οδηγούν. Συντόμευσε αν γίνεται την αλαζονεία και την απληστία. Όλοι μαζί ψάλλοντας έναν  καινούριο ύμνο ας υψώσουν όλοι το βωμό σου, θεέ της ελευθερίας και της ισότητας.

Σάββατο 16 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ. στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο
Σάββατο 23 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ. στο Θέατρο Μπάρρυ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Ταμείο Δημοτικού θεάτρου Απόλλων
Τηλ.: 2610273613

Είσοδος ελεύθερη

Για το τμήμα τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων ) υπεύθυνη Δράσης η κοινωνική λειτουργός Πελαγία Tσουκαλοχωρίτου.

Δημιουργία εικαστικού αφίσας Μαριέττα Λιανού.

afisa-skoupidanthropoi1Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3234 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top