Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 73 Προβολές

«Οι συμπλοκές στους χώρους που διαμένουν πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού»

ladopoulos1

ladopoulos1


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, τονίζει πως οι συμπλοκές που έλαβαν χώρα πριν δύο βράδια στα εργοστάσια της Πάτρας, όπου διαμένουν πρόσφυγες, είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού και της περιθωριοποίησης που απορρέει από τη ρατσιστική Ευρωτουρκική Συμφωνία. Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να ενώσουμε όλοι για άλλη μια φορά τη φωνή μας με τη φωνή τους, για νομιμοποίηση και ελεύθερη μετακίνηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης:

Οι συμπλοκές που έλαβαν χώρα πριν δύο βράδια στα εργοστάσια της Πάτρας όπου διαμένουν οι πρόσφυγες είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού, της περιθωριοποίησης, της απάνθρωπης πολιτικής που απορρέει από τη ρατσιστική Ευρωτουρκική Συμφωνία την οποία εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση.

– Άνθρωποι που με την ψυχή στο στόμα έφτασαν μέχρι εδώ, έχουν καταδικαστεί στην έσχατη απελπισία να βλέπουν το όνειρο τους για μια ανθρώπινη ζωή να μακραίνει.
– Άνθρωποι που αναζητούν τις οικογένειές τους, γίνονται όμηροι μιας φρικαλέας πολιτικής Αποτροπής, ακριβώς για να αποτρέπει ο “αβίωτος βίος” τους κάθε άλλον πρόσφυγα να ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του.

Μέσα σ’ αυτή την άθλια ζωή με την απόγνωση να τους κυριεύει είναι αναπόφευκτο να ανοίγει το “κουτί τής Πανδώρας”.

Η κάθε είδους “παραβατικότητα” είναι αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής, της θέσης του κάθε ανθρώπου στον κοινωνικό ιστό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτές οι πολιτικές γεννάνε τους δουλεμπόρους – διακινητές και ό,τι άλλο αναφύεται στο έδαφος της απελπισίας, της απόγνωσης και της εξαθλιωμένης ζωής αυτών των ανθρώπων.

Στο σημερινό κόσμο στον οποίο το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς ρυθμίζει τις ζωές των ανθρώπων και ορίζει ποιες ζωές είναι άξιες να βιωθούν, η υποκρισία περισσεύει.

Για άλλη μια φορά, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους:

#ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των προσφύγων και μεταναστών.
#ΕΛΕΥΘΕΡΗ μετακίνησή τους προς τις χώρες της Ευρώπης.
#ΑΣΥΛΟ για όλους.
#ΟΧΙ στην απάνθρωπη και ρατσιστική Ευρωτουρκική Συμφωνία.

Στον αγώνα αυτόν έχουν θέση συστράτευσης όλοι: Αλληλέγγυοι, συλλογικότητες κάθε άνθρωπος που νοιώθει ότι, αν το όνειρο των προσφύγων χαθεί, τότε και τα δικά μας όνειρα θα χαθούν.

Η Αλληλεγγύη οφείλει και πρέπει να ΝΙΚΗΣΕΙ!Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top