Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 1517 Προβολές

Οι ταράτσες των Εξαρχείων γεμίζουν μουσική!

poulia

poulia


Για μία μέρα, η ομάδα «τα πουλιά» καλεί τον κόσμο που ζει στα Εξάρχεια ν’ ανέβει στη ταράτσα του, ο καθένας μόνος του, μαζί με άλλους ενοίκους από την πολυκατοικία τους ή με τους φίλους του, να οικειοποιηθεί τον χώρο της ταράτσας, να ελευθερώσει την φαντασία του και να μετατρέψει την ταράτσα του σε ταράτσα-τόπο, προσωρινά ή πιο μόνιμα, όπως οι ίδιοι φαντάζονται.

Σε 60 περίπου ταράτσες που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό από τους κατοίκους θα βρίσκονται μουσικοί, οι οποίοι ακούγοντας ο ένας τον άλλο, καλούνται να δημιουργήσουν έναν μουσικό διάλογο μεταξύ τους και όλοι μαζί συνολικά ένα ηχοτοπίο.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018
20:11 -Έναρξη
21:11 – Λήξη
21:41 – Συνάντηση στο σινεμά «ΒΟΞ»

Στόχος του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση/γιορτή μαζί με τους κατοίκους της γειτονιάς, για όσους την αγαπούν και για όσους επιθυμούν να στηρίξουν το εγχείρημα που θα πραγματωθεί την ώρα της δύσης του ηλίου και της ανατολής του φεγγαριού. Συνίσταται από ένα στάδιο προετοιμασίας και τρία στάδια την ημέρα της εκδήλωσης.

poulia-taratses-1


Για το στάδιο της προετοιμασίας, ζητείται από τους ενοίκους της κάθε πολυκατοικία να φιλοξενήσουν από μία/έναν μουσικό στην ταράτσα τους. Ταυτόχρονα, προσκαλούμε τους ενοίκους ν’ ανεβούν στη ταράτσα την ώρα της μουσικής εκδήλωσης για να βιώσουν αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία και αν επιθυμούν, να συμμετέχουν ενεργά δημιουργώντας την δικιά τους δράση.

Για τα τρία στάδια την ημέρα της εκδήλωσης είναι σημαντικός ο συγχρονισμός, δηλαδή, ν’ ανεβούν όλοι την ίδια ώρα. Η έναρξη της εκδήλωσης θα σηματοδοτηθεί από ένα πεντάλεπτο ηχητικό απόσπασμα από συνεντεύξεις που έλαβαν χώρα με κατοίκους της γειτονιάς, που θα ακουστεί από διαφορετικά σημεία της γειτονιάς. Στο κλείσιμο της μουσικής εκδήλωσης δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια θα φωτίσουν τον ουρανό από κάθε συμμετέχουσα πολυκατοικία δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Μετά το τέλος της μουσικής ο κόσμος είναι προσκεκλημένος στην ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ για να συναντηθούμε όλοι μαζί, για να μοιραστούμε την εμπειρία μας, για να συζητήσουμε για τη γειτονιά και να κλείσουμε εορταστικά την όλη μέρα.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και δεν μένουν στη γειτονιά,  θα υπάρχει σημείο θέασης στο λόφο του Στρέφη, από το οποίο θα μπορούν να ακούσουν αλλά και να δουν τους μουσικούς με δύο τηλεσκόπια που θα βρίσκονται γι’ αυτό το σκοπό.

poulia-taratses-2


Ομάδα διοργάνωσης «Τα πουλιά»: Πάρης Λεγάκης, ιδέα και καλλιτεχνική κατεύθυνση (εκ-κινητής), Δάφνη Σοφιανοπούλου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Πανδώρα Γιαμαλίδου

Επικοινωνία: www.birdsproject.net | Facebook | e-mail: nest@birdsproject.net

Όσοι μένουν στην περιοχή και επιθυμούν να συμμετάσχουν και να προμηθευτούν ιπτάμενα φαναράκια ή να παίξουν το ηχητικό απόσπασμα από το σπίτι τους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974151193. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από το λόφο του Στρέφη, παρακαλούνται να καλέσουν στο ίδιο νούμερο για κράτηση θέσεων.

Η εκδήλωση θα καταγραφεί με κάμερες και drones, και οι διοργανωτές ζητούν την κατανόηση και τη συναίνεση των συμμετεχόντων και των θεατών.

Συμμετέχοντες μουσικοί στο εγχείρημα πουλιά που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής:

Ομάδες-χώροι:

Αnasa drummers (Πολιτιστικό Κέντρο Ανάσα)
35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ναπολέων Λαπαθιώτη, Α’ τάξη
Κοινωνικός χώρος Khora
Ορχήστρα βιολιών του μουσικού τμήματος ΕΜΠ
Πολυφωνικά «Θα πάρω τους δρόμους»
Χορωδία Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων
Ορίζοντες Γεγονότων
Πολυχώρος 2510
Roots to Rise and Alba
Χορός Butoh
Αλίκη Γεωργουλοπούλου & Μαριάννα Τσαγκαράκη

Μουσικοί:

Στέφανος Κοζάνης, Γιάννης Τζεδάκης, Άννα-Μαρία Γαλάνη, Κωνσταντίνος Μάργαρης, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Ηλίας Βιτσενετάκος, Βάγια Καλαντζή, Γιάννης Τατσόπουλος, James Symbouras, Στράτος Στεριανός, Ευθυμία Νασεντιάδου, Βασιλική Κωνσταντέλλου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Ευφροσύνη Πάτρα, Βασίλης Λεγάκης, Νίκος Σταμούλης, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Νίκος Μπαρπάκης, Θοδωρής Παπιώτης, Χάρης Κωνσταντινέας (Acid Barretts), Ηλίας Καμπάνης, Σταυρούλα Ταβουλάρη, Πάνος Φωτάκος, Γιάννης Μάκκας, Ιάσoνας Δεγλέρης, Γιάννης Λιανός, Άρης Στεργίου, Ορέστης Γαργουλάκης, Γιώργος Σμακ, Γιώργος Σαλαμούρας, Lucia Bricco & Matteo Rovesciato, Ελίνα Μπαγά, Ευπραξία Κόντσα, Απόστολος Λαγάριας, Νοra Anderson, Nαλύσσα Γκρην, Τζέρυ Κουτρούλης, Κυριάκος Μακρίδης, Papa Cheikh Yade, Θάλια Ιωαννίδου, Χρήστος Παπακωνσταντίνου (ο αφηρημένος κιθαρίστας), Νίκος Κυριαζής, cORNIZa

poulia-taratsesΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top