Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 470 Προβολές

Η Θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές επιστρέφει με… Ιφιγένειες!

ypokrites

ypokrites


Η Θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτές ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία «Ποιος σκότωσε τον William» που διακρίθηκε με πολλά βραβεία στο πανελλήνιο φεστιβάλ Καρδίτσας, επιστρέφει με την νέα παραγωγή τον Νοέμβριο στο θέατρο Αγορά από 4 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

Είναι το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά «Ιφιγένεια εν γένει…tragic».

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία – παρωδία των 2 γνωστών τραγωδιών του Ευριπίδη «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Ταύροις» ακολουθώντας πιστά την δομή τους, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό για μια «Ελένη») και κατ’ επέκταση, στην οποία θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες από τα αθώα θύματα τους για το καλό της πατρίδας.

Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση γεννιούνται εγκλήματα.

Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες». Πάντα μέσα από την μάτια των Υποκριτών χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Γιώτα Αλεξανδρή, Άσπα Αντωνοπούλου, Γιώτα Καραλή, Ηλίας Γιαννιάς, Γιώργος Παράμερος, Γιώργος Νταλιάνης, Ελένη Καραλή-Σαρακίνη, Αναστασία Μαργαρίτη, ΜιλτοςΠαπλάς, Άλκης Σαρακίνης, Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου, Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Βασιλίνα Γιαννάκη, Θέμιδα Ιωάννου, Σπύρος Τούμπλαρης, Ασημάκης Στρατόγιαννης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μάχη Αντωνοπούλου.

www.ypokrites.gr

 
Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2797 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top