Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 96 Προβολές

Οι τρεις μάγοι με τα ντόρτια

holy-three-kings-fb

holy-three-kings-68894_1280 (1)


– Και μετά;
– Μετά, οι τρεις μάγοι, μίλησαν για ηλιακά συστήματα ακριβώς σαν το δικό μας, που όμως βρίσκονται πολλά, πολλά έτη φωτός μακρυά μας.
– Και έφεραν και δώρα;
– Αμέ, ο πρώτος έφερε όπλα, ο δεύτερος φάρμακα και ουσίες και ο τρίτος θρησκείες.
– Και πώς έφτασαν στην φάτνη;
– Έφτασαν με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που τους άφησε σε μια συνοικία στην Γάζα της Παλαιστίνης, λίγο έξω από την Λαττάκεια της Συρίας, όχι μακρυά από τον καταυλισμό στην Μόρια της Μυτιλήνης, μονάχα μια αναπνοή απόσταση από την πλατεία Θεάτρου στην Αθήνα που σχεδόν εφάπτεται με το νησί Λαμπεντούζα.
– Και μετά τι έκαναν οι τρεις μάγοι στην φάτνη;
– Χάρισαν σε όλους από ένα κινητό τηλέφωνο.
– Για να επικοινωνούν με τον Θεό;
– Ακριβώς.
– Και που είναι οι τρεις μάγοι τώρα;
– Κάπου στο διαδίκτυο και πουλούν.
– Πουλούν τα δώρα τους;
– Παίζουν στα ζάρια τις ψυχές μας και όποιες χάνουν ή και χάνονται, αυτές χρησιμοποιούνται σαν δείγμα παρουσίασης των προϊόντων τους.
– Και μετά;
– Και μετά… μόνον εμείς θα αποφασίσουμε, καλέ μου, το μετά, το «μετά μας»…

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές «του μετά», της παραπάνω εντελώς φανταστικής ιστορίας. Μία θα μπορούσε να ήταν να τους παίρναμε τα ζάρια. Μια άλλη θα ήταν να σταματήσουμε να πιστεύουμε έστω και σε φαντασιακό επίπεδο σε μάγους και φάτνες και δώρα.

Επίσης πολύ πιθανή εκδοχή θα ήταν αν παύαμε να θεωρούμε, ότι ο καταυλισμός της Μόριας στην Μυτιλήνη, ή ένας κεντρικός δρόμος παιδικής πορνείας στην Μανίλα, ή το Γκουαντανάμο στην Κούβα, ή η ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς κατεστραμμένη Λαττάκεια στη Συρία, ή μια συνοικία με δεκάδες νεκρούς στην εμπόλεμη με εμφύλιο Σομαλία, ή ένα εργοστάσιο εκμετάλλευσης παιδικής εργασίας στην περιφέρεια της πόλης του Πεκίνο, είναι μέρη ενός διαφορετικού πλανήτη.

Όχι, όλες αυτές οι περιοχές και τόσες πολλές άλλες, είναι συνοικίες της ίδιας γειτονιάς. Μιας γειτονιάς που ζούμε όλοι μας και που ό,τι συμβαίνει στον καθένα από εμάς, επηρεάζει και όλους τους υπόλοιπους. Μιας παγκόσμιας γειτονιάς όπου ο μάγος και το δώρο είναι ο καθένας από εμάς για όλους τους υπολοίπους.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 108 Άρθρα

«Words are all we have», είπε ο Σάμουελ Μπέκετ. Mικρός σαν ήμουν, ήθελα να πραγματοποιηθούν οι τρεις ευχές που μου αναλογούσαν. Πάντα όμως έκανα την ίδια μοναδική ευχή. Τις άλλες δύο δεν χρειάστηκε να τις σπαταλήσω. Γιατί από μικρός βρήκα τους «Αγιους Τόπους» μου. Τους τόπους εκείνους όπου η μνήμη μου, δημιουργούσε τις λέξεις και οι λέξεις αρθρώνονταν σε λόγο. Μερικές φορές είμαι τυχερός και ο Λόγος με γεμίζει με το φως του. Τότε μιά βαθιά γαλήνη και παραδοχή με κατακλύζει. teatrofatses@gmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top