Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 372 Προβολές

Είμαστε οι επιλογές μας λένε, και το ακούει ο χρόνος και γελά…

euoi-euan-1

euoi-euan-1


Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τους απολογισμούς μας. Να δούμε τι κάναμε σωστά, τι κάναμε λάθος, πως θα μπορούσαμε να έχουμε χειριστεί καλύτερα τα πράγματα. Να δούμε τελικά αν οι επιλογές μας, αυτά τα μικρά σημεία, οι μικρές στιγμές της ζωής μας, μας άνοιξαν τους σωστούς δρόμους, τις σωστές πόρτες.

Κάθε στιγμή και μια επιλογή λένε. Επιλογές που μας χαρακτηρίζουν, που φτιάχνουν τον κόσμο γύρω μας, τους ανθρώπους, τους τόπους, τους χώρους που ζούμε και αναπνέουμε.

Όσο όμως και αν οι επιλογές μας χαρακτηρίζουν και μας ακολουθούν, όσο και αν μας φαίνονται σημαντικές τη στιγμή που τις κάνουμε, κοιτώντας πίσω πέντε, δέκα ή και είκοσι χρόνια πριν, καταλαβαίνουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αυτό που αποφασίσαμε, αυτό που επιλέξαμε. Είμαστε αυτό που ο χρόνος έχτισε γύρω μας χρησιμοποιώντας ότι υλικά του δώσαμε. Ότι υλικά του αφήσαμε να πάρει από εμάς, και από τις ζωές μας.

Δεκέμβρης 1999. Ένα σημείο στο χρόνο, μια στιγμή, μια απόφαση, ένας χώρος σαν όλους τους άλλους. Θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε. Ένα καφέ, ένα μπαρ, ένα ζαχαροπλαστείο, μια μουσική σκηνή. Οτιδήποτε. Δεν έχει και τόση σημασία η επιλογή που έγινε τότε. Σημασία έχει η συνέχεια. Αυτό που ο χρόνος κυλώντας όλα αυτά τα χρόνια έχτισε. Αυτό που είναι σήμερα, δεκαοχτώ χρόνια μετά.

Είναι κάθε φίλος ή απλός επισκέπτης που βρέθηκε εδώ. Είναι τα γέλια, οι χαρές, τα δάκρυα, οι τσακωμοί μας. Είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν, που κουράστηκαν, που λαχτάρησαν, που ερωτεύτηκαν, που πάλεψαν και πέτυχαν ή απογοητεύτηκαν. Είναι κάθε μυστικό που ειπώθηκε, κάθε μουσική που παίχτηκε, κάθε ξενύχτι, κάθε μεθύσι κάθε ηλιόλουστο ή βροχερό κυριακάτικο πρωινό. Είναι όλα αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής μας που ο κάθε ένας από εμάς άφησε εδώ.

Είναι το Ευοί Ευάν μας,

και μόλις έκλεισε τα δεκαοχτώ του χρόνια.

—————

Το γιορτάζουμε μαζί σας:
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου | D.T. & The Soul Vibrators
Κυριακή 21 Ιανουαρίου | Χρήστος Ανεστόπουλος, David Lynch, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασίλης Ποδαράς
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου | Yoel Soto και Adedeji Adetayo

Ευοί Ευάν
Σώμερσετ 61, 77 | Ρίο

euoi-euan-2


euoi-euan-3


euoi-euan-3-1


euoi-euan-4


euoi-euan-8


euoi-euan-9


euoi-euan-9-1


euoi-euan-9-2


euoi-euan-9-3


euoi-euan-9-4


euoi-euan-10


 

euoi-euan-11


euoi-euan-12


euoi-euan-13


euoi-euan-14


euoi-euan-15Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top