Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 223 Προβολές

Ημερίδα με θέμα τα Δημοκρατικά Σχολεία από το EUDEC Greece

Αφισα-Ημεριδας-ΦΕΒ19

Αφισα-Ημεριδας-ΦΕΒ19b


Το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία EUDEC Greece, διοργανώνει ημερίδα με θέμα τα Δημοκρατικά Σχολεία το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 (9:30 – 19:00) στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό). Προτείνεται η παρουσίαση καλών πρακτικών στα σχολεία και διερεύνηση σχετική με θεματικές όπως: Το σχολείο ως κέντρο παραγωγής πολιτικής σκέψης μέσα από το θεσμό του συμβουλίου τάξης, η συνδημιουργία αντιλήψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών, το ερώτημα της παιδαγωγικής που ασκείται στο χώρο σε σχέση με την παιδαγωγική που υπονοείται, η σύνδεση κοινότητας και σχολείου, η δικτύωση των πρωτοβουλιών εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα δικαιώματα των ανηλίκων εντός του σχολικού πλαισίου, καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημοκρατία, κριτική και θεσμική παιδαγωγική.

Με αυτήν την αφορμή θα παρουσιαστεί και επίσημα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησε η παιδαγωγική ομάδα του EUDEC Greece και εγκρίθηκε από το υπουργείο παιδείας για το σχολικό έτος 2018-19 με τίτλο «Σύμπραξη σχολείων για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση».

 

Πληροφορίες

Δεν απαιτείται προεγγραφή και δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την παρακολούθηση της ημερίδας. Η εγγραφή συμμετεχόντων θα γίνει στη γραμματεία κατά τη διάρκεια της προσέλευσης. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και ενθαρρύνει ιδιαιτέρως την παρακολούθηση και συμμετοχή των ανηλίκων.

Για την ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής της ημερίδας, συμβουλευτείτε τον χάρτη ακολουθώντας τον σύνδεσμο (Είσοδος από την οδό Καλλιθέας).

EUDEC Greece | Ελληνικό Τμήμα της οργάνωσης Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Παιδεία

info@eudec.gr  | www.eudec.gr | facebook eventΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3451 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top