Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 72 Προβολές

Ιουλίτα Ηλιοπούλου – «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»

ma-pote-tha-ftasei-aytos-o-magos

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι από τρεις καταξιωμένους δημιουργούς που συνεργάζονται και μας παρουσιάζουν μια ανατρεπτική εκδοχή της ιστορίας των Μάγων με αμεσότητα και άφθονο χιούμορ. Ένα βιβλίο που μπορεί να καθιερωθεί ως η νέα κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για μικρούς και μεγάλους.

Περιπέτειες διασκεδαστικές με πολλές αιφνίδιες ανατροπές και χιούμορ είναι οι περιπέτειες του Τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, του Μάγου Αβασάλ, που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στον νεογέννητο Χριστό, ώσπου…

Στην έκδοση περιλαμβάνεται και ένα CD με ηχογραφημένο το μουσικό παραμύθι με την αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου αλλά και τις πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Κουρουπού ειδικά για την έκδοση. Η ηχογράφηση έγινε παρουσία κοινού, τον Δεκέμβριο του 2016 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Γράφει ποίηση, δοκίμια και παραμύθια.

Άλλα έργα της για παιδιά είναι:
– Τι Ζητάει ο Ζήνων; Εικονογράφηση: Γιάννης Κόττης (2005, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία) Α’ Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας & Α’ Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, 2005
– Η Πράσινη Σκουφίτσα, Εικονογράφηση: Γιάννης Κόττης (2008, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία)
– Άλλο και τούτο – Τρεις αλλιώτικες ιστορίες για παιδιά (2012, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία)
– Τίμος ο Αθηναίος, μαζί με CD με τραγούδια του Γ. Κουρουπού (2015, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία)
Για το παραμύθι Τι ζητάει ο Ζήνων; έχει γραφτεί μουσική από τον Άλκη Μπαλτά, ενώ για την Πράσινη Σκουφίτσα και το παραμύθι Ο Ρινόκερος και η Ρήνα (από το βιβλίο Άλλο και τούτο) έχει γραφτεί μουσική από τον Γιώργο Κουρουπό. Έχει επίσης γράψει στίχους για παιδικά τραγούδια των: Πέτρου Περάκη, Στάθη Γυφτάκη και Τατιάνας Ζωγράφου.

Ο Γιάννης Κόττης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου καθώς και στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Ζει ανάμεσα στο Παρίσι, στην Αθήνα και στην Ύδρα. Ζωγραφίζει και εκθέτει έργα του στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Άλλα έργα του για παιδιά είναι:
– Τι Ζητάει ο Ζήνων; Εικονογράφηση για το παραμύθι της Ι. Ηλιοπούλου (2005, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία)-Α’ Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας & Α’ Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, 2005
– Η Πράσινη Σκουφίτσα, Εικονογράφηση για το παραμύθι της Ι. Ηλιοπούλου (2008, Εκδόσεις ύψιλον/βιβλία)
– Μπράντι. Εικονογράφηση για το παραμύθι του Τάσου Μελετόπουλου (2010, Εκδόσεις Παρουσία)

Ο Γιώργος Κουρουπός σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύνθεση στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού, στην τάξη του Ολιβιέ Μεσσιάν. Γράφει συμφωνική μουσική, μουσικό θέατρο και όπερες, μουσική δωματίου, μουσική για θεατρικές παραστάσεις καθώς και κύκλους τραγουδιών για φωνή και πιάνο.

Άλλα έργα του για παιδιά είναι:
– Έξι τραγούδια για ποντίκια, σε στίχους του ίδιου (1979)
– Η Συνέλευση των ζώων, μουσικό παραμύθι σε κείμενο Περικλή Κοροβέση (1981)
– Οι δραπέτες της σκακιέρας, όπερα σε λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά (1998)
– Η Πράσινη Σκουφίτσα, μουσική και τραγούδια για το ομώνυμο παραμύθι της Ι. Ηλιοπούλου (2009)
– Ο Ρινόκερος κι η Ρήνα, τραγούδια για το ομώνυμο παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου (2013)

«Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»


Εκδόσεις Ίκαρος

Συγγραφέας: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Ζωγραφική: Γιάννης Κόττης
Μουσική: Γιώργος Κουρουπός
Α’ Έκδοση: 2017
Σελίδες: 56
Διαστάσεις: 22 x 22 cm
Ηλικίες: από 5 ετών
Περιέχει CD


Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2721 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top