Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 388 Προβολές

Είσαι ότι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου

artist-paints-986366_1280

artist-paints-986366_1280


Μια κακή στερεοτυπική ερώτηση του ανθρώπου στις νέες γνωριμίες είναι το «Τι δουλειά κάνεις». Για κάποιο λόγο έχει πολύ μεγάλη αξία για τον ενδιαφερόμενο ποια είναι η εργασία του συνανθρώπου του σε όλες τις μορφές σχέσεων και δη στις ερωτικές. Μεγαλώνοντας και ζώντας καταστάσεις, στιγμές κι εμπειρίες καταλαβαίνουμε πως η ερώτηση που θέταμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανούσια. Η βάση μιας σχέσης δεν είναι το επάγγελμα, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο.

Η σωστή ερώτηση για να καταλάβουμε ποιον έχουμε απέναντι μας είναι «Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου». Παγιδευμένοι σε μια κοινωνία με το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων της να εργάζεται σε θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπική τους σφραγίδα, γίνεται άμεσα αντιληπτό πως κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απ’ το αντικείμενο της εργασίας του. Αυτό που «κάνει» έναν άνθρωπο είναι το μετά. Εκεί καταλαβαίνουμε αν ταιριάζουμε, αποκλίνουμε ή θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω. Μαθαίνουμε ενδιαφέροντα, τρόπο ζωής, ανησυχίες, δράσεις και διάφορα άλλα άκρως ουσιαστικά και σημαντικά για τη λεγόμενη ταύτιση.

Δυστυχώς όμως οι προκαταλήψεις βάζουν ανθρώπους στην άκρη μόνο και μόνο λόγω επαγγέλματος, όπως και το αντίθετο. Θεοποιούμε άτομα με υψηλό επαγγελματικό στάτους χωρίς να τα έχουμε γνωρίσει. Η επιφανειακή σκέψη χτυπάει κόκκινο, αναδεικνύοντας έτσι το ελλιπές κοινωνικό μας υπόβαθρο και το πόσο λάθος διαβάζουμε τον κοινωνικό χάρτη.

Σχετικά Άρθρα
 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 49 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top