Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 52 Προβολές

Jane Doe / Norma / Blame Canada micro tour. Τρία συγκροτήματα, τρεις πόλεις

poster2

Σε αυτή τη πολύ παράξενη και ενδιαφέρουσα σύμπραξη, τρία σχήματα από τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας συναντιούνται σε τρεις διαφορετικές σκηνές παρουσιάζοντας την εκρηκτική τους live εκδοχή.

Οι Jane Doe από τη Θεσσαλονίκη, οι Norma από τα Ιωάννινα και οι Blame Canada από την Αθήνα θα εμφανιστούν μαζί στις 31 Μαρτίου στο Eightball live stage (Πίνδου 1, Θεσσαλονίκη), την 1 Απριλίου στο ΙΛΙΟΝ (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα) και στις 7 Απριλίου στην Ίριδα (Πυρσινέλλα 10, Ιωάννινα).

15079082_1295086347229692_7042293552202880840_n

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Panos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Anastasis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες/Πλήκτρα, Stavros Doe-Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, John Doe – visuals).

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή το “Recipes for Refugees (και πάλι από τη Puzzlemusik), ένας τελείως διαφορετικός δίσκος απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.

Το 2016 διασκευάζουν 3 δικά τους τραγούδια (+ ένα καινούργιο) με τις φωνές εκλεκτών καλεσμένων, στο EP “B612 Revisited” που κυκλοφορεί και πάλι από τη Puzzlemusik.

Έχουν παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας: Αν Club, Six Dogs, Bios, Ρομάντσο (Αθήνα), Eightball, Μύλος (Θεσσαλονίκη) και σχεδόν σε όλες τις σημαντικές πόλεις. Έχουν βρεθεί στο support των A Place to bury Strangers, Crippled Black Phoenix, O.Children και Nite Fields αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τα ίδια τα συγκροτήματα.

www.facebook.com/TheJaneDoeBand
www.youtube.com/channel/UCef-eSTx_i0bux_4wn00zEA
www.janedoe.bandcamp.com


17098676_1226444810785303_1348737058581920877_n

Οι NORMA είναι η ελληνόφωνη ροκ μπάντα με έδρα τα Ιωάννινα. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ – ΦΩΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟΥ –ΜΠΑΣΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ
ΌΘΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – SAMPLES, ENGINEERING

Το 2007 κυκλοφόρησαν σε ερασιτεχνική παραγωγή το ομώνυμο demo τους, αποτελούμενο από 5 κομμάτια. Το τραγούδι «Άνθος Ορεινό» επιλέχθηκε και κυκλοφορεί από το 2009 στην πανελλήνια συλλογή ανεξάρτητων συγκροτημάτων της LYRA και του 902FM («Unsigned United»).

Το Φεβρουάριο του 2010, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» μέσω της ανεξάρτητης εταιρίας “Rana Records”, με επιμέλεια παραγωγής από το Nikodemos T. Tον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των NORMA με τίτλο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ», σε παραγωγή των NORMA και Nikodemos T., επίσης από τη “Rana Records”.

Τον Απρίλιο του 2015 οι NORMA κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «O TEMPORA, O MORES» από την ανεξάρτητη εταιρία Noisyland Recordings σε παραγωγή των NORMA και του Πάνου Παπακώστα (Noisyπ).

Στο δίσκο «O TEMPORA, O MORES» συμμετέχει ο Θάνος Ανεστόπουλος, τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», ερμηνεύοντας το τραγούδι «Αρνηθείς» σε απόδοση στίχων του Κ.Π. Καβάφη. Οι NORMA έχουν συνεργαστεί επίσης και επί σκηνής με το Θάνο Ανεστόπουλο σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των Διάφανων Κρίνων.

Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησαν το EP τους με τίτλο «ΑΣΜΑ ΙΙΙ / ΜΥΣΤΙΚΑ» που συμπληρώνει και ολοκληρώνει την αισθητική και τη θεματολογία του “O TEMPORA, O MORES”. Περιλαμβάνει το τραγούδι «ΑΣΜΑ ΙΙΙ», μια ολοκαίνουρια σύνθεση των NORMA, καθώς και το τραγούδι «ΜΥΣΤΙΚΑ», μια διασκευή στο γνωστό και αγαπημένο τραγούδι των DE FACTO «Όλης της γης τα μυστικά», προσαρμοσμένο στον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας. Το EP (2016) «ΑΣΜΑ ΙΙΙ / ΜΥΣΤΙΚΑ» κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρία Noisyland Recordings σε παραγωγή των NORMA και του Πάνου Παπακώστα (Noisyπ).

normatheband.bandcamp.com
facebook.com/NORMA the band
youtube.com/NormaTheBand
soundcloud.com/norma-the-band


16114728_1157464814372589_8186987010234269873_n

Η σημερινή μορφή των Blame Canada υπάρχει από το 2015 με την προσθήκη του Μαρίνου Γεωργιόπουλου (φωνή), Φοίβου Κατσιφλώρου(τύμπανα) και Νίκου Γιαννούλη (μπάσο). Με τη σύνθεση αυτή έγιναν οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και ηχογραφήθηκε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “City we love to hate” που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2016. Η μουσική τους συνδυάζει indie rock και post-punk επιρροές με shoegaze και psych αναφορές στον ήχο.

www.facebook.com/blamecanadagr/
blamecanada.bandcamp.com


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2277 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top