Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 373 Προβολές

Jim Helmore – «Το λευκό λιοντάρι»

leyko liontari

leyko liontari


Το λευκό λιοντάρι του Jim Helmore είναι μια όμορφη, καθησυχαστική ιστορία για παιδιά, με μια στάλα μαγείας και ένα υπέροχο μήνυμα.

Η μικρή Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο καινούργιο τους σπίτι. Αισθάνεται μοναξιά και παρόλο που υπάρχουν τόσα νέα μέρη να εξερευνήσει, εύχεται να είχε κάποιον να παίζουν παρέα. Μια μέρα, καθώς τριγυρνά μέσα στο άσπρο σπίτι, συναντά ένα κατάλευκο λιοντάρι και γίνονται αμέσως φίλοι.

Επιτέλους, η Σοφία έχει συντροφιά στο παιχνίδι. Η ρουτίνα της αλλάζει όταν το λιοντάρι την παροτρύνει να επισκεφτεί το κοντινό πάρκο δίχως εκείνο και να κάνει νέους φίλους…

Το λευκό λιοντάρι ανήκει στα εικονογραφημένα βιβλία κλασικής αίσθησης που διαβεβαιώνει τους μικρούς αναγνώστες πως συχνά το μόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσουν τους φόβους τους είναι να έχουν λίγη πίστη στον εαυτό τους, λίγο κουράγιο και έναν καλό φίλο. Οι γαλήνιες, δομημένες σε υφές εικόνες που δημιούργησε ο εικονογράφος Richard Jones ενισχύουν την ευαισθησία και δίνουν περισσότερη έμφαση στην όμορφη ιστορία που έγραψε ο Jim Helmore.

Ο συγγραφέας
Γεννημένος στη δυτική Αγγλία, ο Jim Helmore ζει πλέον στο Λονδίνο. Έχει γράψει αρκετά εικονογραφημένα βιβλία, όπως το βραβευμένο Letterbox Lil και τη σειρά βιβλίων Stripy Horse. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο τού αρέσει να καλλιεργεί λαχανικά.

Ο εικονογράφος
Ο Richard Jones είναι εικονογράφος και συγγραφέας με έδρα το Ντέβον της Αγγλίας. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργική τέχνη. Του αρέσει να ταΐζει τις γάτες, να περπατάει στο δάσος, να κολυμπάει σε ποτάμια, να ακούει audio books στο τρένο και να μαζεύει βατόμουρα. Περισσότερα για το έργο του στο www.paintedmouse.com

«Το λευκό λιοντάρι»
Jim Helmore
Εικονογράφηση: Richard Jones
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2797 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top