Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 152 Προβολές

Καρναβάλι των μικρών 2018 – Αρχίζει η μεγάλη γιορτή των μικρών!

paidiko-karnavali-2018-1

paidiko-karnavali-2018-1


Το Καρναβάλι των Μικρών, αρχίζει το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, με την οποία θα κορυφωθεί η μεγάλη γιορτή των μικρών.

Το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών. Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και την ιδανική συνύπαρξη της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Το Καρναβάλι των Μικρών θα αναδειχτεί μέσα από τις πλούσιες δράσεις του, που θα ξετυλιχτούν σε Καρναβαλουπόλεις (περιφερειακές στη Γέφυρα περιοχής Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας  και κεντρικές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στο Baby Rally στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και θα βρεθεί στο απόγειό του στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας τις τέχνες στα… παιδικά «μέτρα». Μουσική, χορός, παιχνίδι, διασκέδαση, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα και ευρηματικές και πρωτότυπες δράσεις έχουν την τιμητική τους και ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.

Το Καρναβάλι των Μικρών φορά τα γιορτινά του και το πιο πλατύ του χαμόγελο και αγκαλιάζει τους μικρούς υλοποιώντας και φέτος τη βούληση του Δήμου Πατρέων για «Καρναβάλι και στις συνοικίες», στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί προτεραιότητα.

Οι Καρναβαλουπόλεις στη Γέφυρα περιοχής Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας και οι Κεντρικές Καρναβαλουπόλεις θα υποστηρίζονται και θα πλαισιώνονται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

paidiko-karnavali-2018-2


Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Μικρών έχει ως εξής:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

– Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στη Γέφυρα περιοχής Αγυιάς σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις. Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

Ώρα: 10:30-14:00  Πλατεία Αγυιάς.

Κυριακή 28 Ιανουαρίου

– Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους.

Παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις. Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

Ώρα: 10.30-14.00  Πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας Πατρών.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

– Κεντρική Καρναβαλούπολη

Δημοτικά σχολεία και σύλλογοι παρουσιάζουν τα πεντάλεπτα θεατρικά σκετσάκια τους. Πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις. Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

Ώρα: 10.30-14.00 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

– Κεντρική Καρναβαλούπολη
Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις. Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

– Baby Rally
Οι καρναβαλικοί μπόμπιρες με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους εν δράσει (ποδηλατοδρομία μεταμφιεσμένων με αφετηρία το Σχολικό Συγκρότημα Τεμπονέρα και παιχνίδια στα Υψηλά Αλώνια).

Ώρα: 10.30-14.00  Πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

– Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών

Ώρα: 11.00  Διαδρομή: Γούναρη – Κορίνθου (Αφετηρία: Πλ. Ομονοίας –  Κατάληξη: Κορίνθου & Αγ. Νικολάου)

Το Καρναβάλι των Μικρών το μοναδικό στην Ελλάδα με τόση διάρκεια και μαζική συμμετοχή παιδιών, διεξάγεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τα παιδιά, καθώς παρελαύνουν μαζί τους και οι συνοδοί των ομάδων και οι εμψυχωτές, εθελοντές του Δήμου και με την αρμόζουσα ευαισθησία με την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα χαρούμενα παιδικά όνειρα.

Παρά τη μικρή διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, το Καρναβάλι των Μικρών φιλοδοξεί και φέτος με αμείωτη ένταση να προσφέρει αξέχαστες στιγμές χαράς και ξενοιασιάς.

paidiko-karnavali-2018-3

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top