Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 109 Προβολές

Καταγγελία φοιτητών για τον εργολάβο στο εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών

estia-562

estia-56


Όπως καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α. για το εστιατόριο», από τη στιγμή που το εστιατόριο στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια εργολάβου έγιναν εμφανείς οι ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές. Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία καταγγέλλει αυθαιρεσίες στις κάρτες σίτισης αλλά και στις μερίδες του φαγητού σε σχέση με αυτό που προβλέπει η σύμβαση, μείωση του προσωπικού του εστιατορίου και απειλές του εργολάβου προς τους εργαζόμενους, αλλά και τον ίδιο τον σύλλογο.

Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΦΕΠΑ (POT & PAN FOOD SERVICES)

Από το νέο έτος στο εστιατόριο της ΦΕΠΑ το καθεστώς σίτισης έχει περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια του εν λόγω εργολάβου. Από την πρώτη στιγμή οι ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές έγιναν εμφανείς. Εμείς, σαν Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α., με απόφαση γενικής συνέλευσης συστήσαμε επιτροπή εστιατορίου που προχώρησε στην εξής κίνηση: ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ, το οποίο περιλαμβάνει και τη μη πληρωμή των γευμάτων από μη δικαιούχους φοιτητές (3 ευρώ ημερησίως). Ακόμα, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών διαπιστώσαμε ότι οι μερίδες που μαγειρεύονται δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται σίτιση, αριθμός ο οποίος προβλέπεται και στην υπογεγραμμένη σύμβαση.

Ταυτόχρονα το κόστος ανά κάρτα σίτισης από 3,5 ευρώ έπεσε στο αυθαίρετο και εξευτελιστικό ποσό των 1,5 ευρώ, ενώ το προβλεπόμενο ποσό από το Πανεπιστήμιο είναι 1,8 ευρώ. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον εργολάβο να αποκομίζει κέρδος. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι από 23 έπεσαν στους 14, επειδή 3 μετατέθηκαν και 6 παραιτήθηκαν, χωρίς να αντικατασταθούν. Αυτές οι παραιτήσεις από τη μεριά μας δεν θεωρούνται τυχαίες καθώς πρόκειται για τακτική μείωσης προσωπικού καθώς αυτό κρίθηκε υπερπλήρες από τον ίδιο τον εργολάβο χωρίς βέβαια να αναλογιστεί τον φόρτο εργασίας που θα επωμιστούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι.

Μέσα σ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι του εστιατορίου υφίστανται καθημερινά μεγάλη ψυχολογική πίεση καθώς βρίσκοντας πάτημα στο δικό μας εγχείρημα, ο εργολάβος τους έχει περάσει την ιδέα ότι θα απολυθούν καταστέλλοντας το δικαίωμά τους να εναντιωθούν στην υπάρχουσα κατάσταση. Οι απειλές του εργολάβου δεν σταματάνε μόνο στους εργαζόμενους, αλλά στρέφονται και στον ίδιο τον σύλλογο απειλώντας μας ότι θα λύσει τη σύμβαση και θα κλείσει το εστιατόριο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο εργολάβος απαίτησε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το ΕΚΠΑ προστασία (δηλ. Μπράβους) με σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και κυριαρχίας.

Τέτοιες τακτικές δεν μας φοβίζουν και δεν θα μας κάνουν να πάμε ούτε βήμα πίσω τον αγώνα μας.

Τα αιτήματα του οποίου:

– ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

– ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

– ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

– ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωτοβουλία Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α. για το εστιατόριο


Πηγή φωτογραφίας: foititikanea.grΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top