Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 80 Προβολές

Καταγγελία για απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ειδικής κατηγορίας

classroom-824120_1920

classroom-824120_1920


Για γραφειοκρατικούς λόγους απολύθηκε αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ενώ υπηρετούσε σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας. Η «φερόμενη αιτία» απόλυσής της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, ήταν πως είχε λήξει το πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, το οποίο και ανανεώθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας:

Όταν οι μάσκες πέφτουν
Η Ανθρώπινη και Κοινωνική αναλγησία του Υπ. Παιδείας.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την αιφνιδιαστική απόλυση συναδέλφισσας αναπληρώτριας που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και ενώ ήδη υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων).

Η «φερόμενη αιτία» απόλυσης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού είναι ότι δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψή της. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της (!!)

Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και ενημερώθηκε ότι «το θέμα της θα χειριστεί ο ίδιος ο Υπουργός». Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Απόλυση Εκπαιδευτικού Ειδικής κατηγορίας !!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι χθεσινοί «αντιμνημονιακοί σωτήρες» και «αυτόκλητοι υπερασπιστές» των εργασιακών δικαιωμάτων ασκούν σήμερα διοίκηση ανθρώπινης και κοινωνικής αναλγησίας. Η μετάλλαξή τους δεν μας προξενεί πλέον καμιά έκπληξη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή της συναδέλφισσας στη θέση εργασίας της.

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2711 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top