Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 89 Προβολές

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με ενέργειες αστυνομικών έξω από την είσοδο του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης

technology-2500010_1280

technology-2500010_1280


Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ξάνθης την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, αστυνομικοί πήραν τις ταυτότητες νεαρών ατόμων που μοίραζαν προκηρύξεις για τη γενική απεργία έξω από την κεντρική είσοδο του 4ου Γενικού Λυκείου και δημιούργησαν ένταση απομακρύνοντας τους. Σε ερώτηση εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο σχετικά με το ποιο πρόβλημα υπάρχει, οι αστυνομικοί απάντησαν πως είναι παράνομο να βρίσκονται οι νεαροί στο παρκάκι μπροστά από το Σχολείο ενώ στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πως η διακίνηση πολιτικού υλικού δεν είναι αδίκημα και πως υπάρχει ελευθερία διακίνησης ιδεών και τύπου, η απάντηση των αστυνομικών ήταν να ζητήσουν τις ταυτότητες των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένης και της Διευθύντριας του σχολείου και να τους απειλήσουν με προσαγωγή.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης:

Την Τρίτη 12/12 κατά την ώρα έναρξης της πρωινής συγκέντρωσης του Σχολείου, μπροστά και έξω από την κεντρική είσοδο του 4ου Γενικού Λυκείου αστυνομικοί της ομάδας “ΔΙΑΣ” πήραν τις ταυτότητες νεαρών ατόμων που μοίραζαν προκηρύξεις για τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και δημιούργησαν ένταση απομακρύνοντας τους. Σε ερώτηση της Διευθύντριας του σχολείου και εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο σχετικά με το ποιος τους κάλεσε και ποιο πρόβλημα υπάρχει, οι αστυνομικοί απάντησαν πως ήρθαν χωρίς κλήση και πως είναι παράνομο να βρίσκονται οι νεαροί στο παρκάκι μπροστά από το Σχολείο. Στις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πως η διακίνηση πολιτικού υλικού από νόμιμη οργάνωση δεν είναι αδίκημα και πως υπάρχει στη χώρα μας ελευθερία διακίνησης ιδεών και τύπου, η απάντηση των αστυνομικών ήταν να ζητήσουν, με τον σκιερότερο τρόπο, τις ταυτότητες των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένης και της Διευθύντριας του σχολείου και να τους απειλήσουν με προσαγωγή. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις των εκπαιδευτικών προς τους αστυνομικούς να δώσουν τα στοιχεία τους αυτοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Όλη αυτή η σκηνή αστυνομικής αυθαιρεσίας έγινε μπροστά στα μάτια των μαθητών και των μαθητριών του 4ου Λυκείου προκαλώντας τους φόβο. Παράλληλα τους δημιούργησε την αίσθηση πως η διακίνηση ιδεών, η ελευθεροτυπία και ο πλουραλισμός διώκονται στην Ελλάδα και τη βεβαιότητα ότι η αστυνομία είναι απειλή για τον πολίτη.

Η Διευθύντρια του σχολείου, αφού ενημέρωσε τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης και συνέταξε αναφορά, ζήτησε τη συνδρομή του συνδικαλιστικού σωματείου των εκπαιδευτικών.

Κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΛΜΕ συνόδεψε τη Διευθύντρια του 4ου Λυκείου στην αστυνομία με σκοπό να ενημερώσει τον Αστυνομικό Διευθυντή και να ενημερωθεί για το σκοπό της παρουσίας της αστυνομίας μπροστά από σχολικό χώρο.

Ο αστυνομικός Διευθυντής αρνήθηκε να μας ακούσει και μας ενημέρωσε με τον πιο απότομο τρόπο ότι θα μιλούσε την επομένη με το Διευθυντή Β/θμιας. Σε προσπάθεια να του περιγράψουμε τα γεγονότα όπως έγιναν, μας πληροφόρησε ότι δε θα κρίνουμε εμείς τους αστυνομικούς…

Επειδή εμείς θεωρούμε ότι:
Ζούμε σε ελεύθερη χώρα όπου, οτιδήποτε δεν προάγει τη βία ή δεν ωθεί σε πράξεις ανάρμοστες μπορεί να μοιράζεται εκτός σχολικού χώρου και οι ιδέες μπορούν και οφείλουν να διακινούνται ελεύθερα.
Η αστυνομία, όπως και όλες οι κρατικές υπηρεσίες, υπόκεινται στον έλεγχο των πολιτών τους οποίους οφείλουν να υπηρετούν.
Καθήκον της αστυνομίας είναι να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και της σχολικής κοινότητας και να προστατεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Όχι να απειλεί, να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τους πολίτες. Επίσης οφείλει να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι να την εμποδίζει.

1. Ζητούμε να μάθουμε το λόγο της απομάκρυνσης των ατόμων που μοίραζαν νόμιμο πολιτικό υλικό.

2. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών της ομάδας Ζ προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας έξω από το χώρο του σχολείου και τη συμπεριφορά του Αστυνομικού Διευθυντή προς τη Διευθύντρια του σχολείου και τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ. Να επισημάνουμε ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών υπαλλήλων με τους/τις οποίους/ες ήρθαμε σε επαφή στην Αστυνομική Διεύθυνση ήταν άψογη ως όφειλε.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top