Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 152 Προβολές

Κατερίνα Ζωντανού – «Σημαία στον ορίζοντα»

simaia-ston-orizonta

Ας πούμε ότι πρέπει να φύγετε μακριά απ’ το σπίτι, δεν ξέρετε για πόσο, δεν ξέρετε για που και μη ρωτάτε γιατί. Πείτε ότι κινδυνεύετε. Έχετε στη διάθεσή σας ένα κουτί για να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τι θα διαλέξετε; Ποια είναι τα απαραίτητα; Και μπαίνουν σε κουτί; Ένα αλληγορικό παραμύθι με θέμα τη μετανάστευση, ιδανικό για να ευαισθητοποιήσει αλλά και να αναπτύξει τη φαντασία των παιδιών.

Από τη σειρά: Διαβάζω ιστορίες. Μια σειρά που απευθύνεται σε όσους αποδέχονται τη δική τους διαφορετικότητα αλλά και των άλλων, σε όσους θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλώς να εκφραστούν, αλλά κυρίως σ’ εκείνους που θέλουν να ζουν δυνατά.

Η Κατερίνα Ζωντανού γεννήθηκε το 1972 στην Κουκουνάρα Μεσσηνίας. Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. Ζει στην Καλαμάτα και εργάζεται σε φροντιστήριο. Το 2016 κέρδισε το Βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το βιβλίο της Ομιλείτε πλουτωνικά; Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη, Ο πύργος της Λίζας, Human Net, Ομιλείτε πλουτωνικά;

Η Θέντα Μιμηλάκη αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής και Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου και ασχολήθηκε παράλληλα με τις γραφικές τέχνες, τη χαρακτική και τα πολυμέσα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2005 διδάσκει εικαστικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Δύο από αυτά έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

«Σημαία στον ορίζοντα»


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Για παιδιά από 6 ετών
Ημερομηνία έκδοσης: 10/05/2018
Σελίδες: 56
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3233 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top