Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 65 Προβολές

Καζούο Ισιγκούρο – «Μη μ’ αφήσεις ποτέ»

mi-m-afiseis-pote

Η Κάθι, η Ρουθ και ο Τόμι μεγαλώνουν εσωτερικοί σ’ ένα απομονωμένο ίδρυμα στην αγγλική ύπαιθρο. Είναι ένα σχολείο με παράξενους, αυστηρούς κανόνες, όπου οι καθηγητές δεν παύουν στιγμή να υπενθυμίζουν στους μαθητές τους πόσο ξεχωριστοί είναι.

Αλλά αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι μια ασύλληπτα σκληρή αλήθεια – και μια ακόμη πιο σκληρή μοίρα που τους περιμένει στον έξω κόσμο. Οι τρόφιμοι του Χάιλσαμ βρίσκονται εκεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Για την ακρίβεια, έχουν φτιαχτεί γι’ αυτό τον σκοπό…

Ο Νομπελίστας Καζούο Ισιγκούρο μας περιγράφει τις ζωές τριών φίλων, από τα σχολικά τους χρόνια μέχρι την ενηλικίωση, όταν η πραγματικότητα του κόσμου που ζουν κλονίζεται. Υποψήφιο για το Βραβείο Booker και γνωστό από την πρόσφατη μεταφορά του στον κινηματογράφο, ένα συγκλονιστικό δυστοπικό μυθιστόρημα για την ίδια την ανθρώπινη φύση και την εύθραυστη ουσία της ζωής.

Ο Καζούο Ισιγκούρο γεννήθηκε στο Ναγκασάκι το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα και ήταν υποψήφιος τέσσερις φορές για το Βραβείο Booker. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίος Βρετανούς συγγραφείς. Το 1989, το μυθιστόρημά του Τα απομεινάρια μιας μέρας, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, τιμήθηκε με το Bραβείο Booker, μεταφράστηκε σε 24 γλώσσες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς. Το 2017 απονεμήθηκε στον Ισιγκούρο το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.  Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του.

«Μη μ’ αφήσεις ποτέ»


Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Καζούο Ισιγκούρο
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Ημερομηνία έκδοσης: 19/04/2018
Σελίδες: 376
Διαστάσεις: 14 x 21
Ηλικία: 18+

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top