Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 54 Προβολές

«Και ζήσαν αυτοί καλά γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα» – Παράσταση αφήγησης για τη Διεθνή Αμνηστία

Αφίσα Εκδήλωσης

Αφίσα Εκδήλωσης


Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το «Εργαστήρι Μαιρηβή» με αφορμή τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία, τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων, μας προσκαλούν στην παράσταση αφήγησης του ιστορητή Στέλιου Πελασγού «και ζήσαν αυτοί καλά… γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα», την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 20:00, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»,  τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ,  τηλέφωνο κρατήσεων 6942420062.

Σ’ αυτήν την ξεχωριστή παράσταση, θα μας συντροφεύουν δύo καλές κι αχώριστες φίλες, η Ζωή και η Ελευθερία, μέλη και οι δύο της Διεθνούς Αμνηστίας, που τους αρέσει να διαβάζουν φωναχτά σαν να είναι ένα αισιόδοξο παραμύθι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και όχι μόνον αυτό  ξέρουν και να ακούν. Δεν βιάζονται. Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση γι’ αυτά τα κορίτσια. Όσοι δεν τις γνωρίζουν νομίζουν ότι είναι πάντα βιαστικές και φευγαλέες. Όχι. Ξέρουν να ακούν και να διαβάζουν προσεκτικά. Διαβάζουν κάθε γράμμα που στέλνουμε για να υπερασπιστούμε έναν άδικα φυλακισμένο ή βασανισμένο άνθρωπο. Ακούν με ενθουσιασμό κάθε ηρωική ιστορία όσων αγωνίζονται για  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι δύο αγαπημένες φίλες και ακροάτριες του ιστορητή Στέλιου Πελασγού του είπαν την Κυριακή το βράδυ να πει ιστορίες αληθινές και παραδοσιακές, να πει παραμύθια, μύθους και ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο ώστε να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ο Δρ. Στέλιος Πελασγός είναι αφηγητής, Δρ. παιδαγωγικής και συγγραφέας. Αναβίωσε στην Ελλάδα και την Κύπρο την αρχαία τέχνη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, την τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού. Δίνει παραστάσεις αφήγησης και διδάσκει σε βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και μειονότητες (Ρομά, πρώην χρήστες, φυλακισμένους, ανθρώπους με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, ασθενείς, γέροντες κ.α.), αναπτύσσοντας την ψυχοθεραπευτική και παιδαγωγική δράση της τέχνης του. Συνεργάζεται σταθερά και εθελοντικά με οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της φύσης.

Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων 2017

Κάποιες φορές ένα απλό μήνυμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτή είναι η βάση της εκστρατείας «Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων», η οποία υλοποιείται εδώ και 15 χρόνια και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκόσμια.

Κάθε Δεκέμβρη, η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες παγκόσμια να γράψουν δύο γράμματα για τις ίδιες υποθέσεις ατόμων που κινδυνεύουν. Το ένα γράμμα είναι με τη μορφή έκκλησης και απευθύνεται σε θεσμικές αρχές – μπορεί να είναι Υπουργός Δικαιοσύνης ή Πρωθυπουργός ή Αρχηγός Αστυνομίας – οι οποίοι έχουν την εξουσία να βελτιώσουν τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Το άλλο γράμμα είναι υποστηρικτικό προς το άτομο ή την ομάδα ατόμων για των οποίων τα δικαιώματα αγωνιζόμαστε, με σκοπό να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν και να κρατήσουν την ελπίδα τους ζωντανή.

Και δεν χρειάζεται να είναι γράμματα! Μπορεί να είναι υπογραφές σε εκκλήσεις, e-mail, δημοσίευση στο Facebook, Twitter, φωτογραφίες, καρτ ποστάλ. Οι λέξεις σας ενώνονται μαζί με εκατομμύρια άλλες και μπορούν να αλλάξουν ζωές – και όντως τις αλλάζουν.

Για τις υποθέσεις του Παγκόσμιου Μαραθώνιου Γραμμάτων 2017 δείτε εδώ.

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, 20:00

Εισιτήρια:
6 ευρώ * Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας

Τοποθεσία:
«Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
6942 420062 | Facebook Event

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top