Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 53 Προβολές

ΚΕΕΡΦΑ – Αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο, 8-9 Δεκέμβρη

KEERFA-poster-M-small-size-fb

KEERFA-poster-M-small-size-fb


Αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο με σκοπό το δυνάμωμα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικό κινήματος διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τόσο τη ΝΔ όσο και το δήμαρχο Μυτιλήνης για ακροδεξιά ρητορεία και ρατσισμό αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και εγκλωβισμού των προσφύγων στη Λέσβο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της  ΚΕΕΡΦΑ:

Κλείστε το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόρια, σταματήστε τη ρατσιστική εκστρατεία ΝΔ-ακροδεξιάς

Η ρατσιστική εκστρατεία της ΝΔ και της ακροδεξιάς κατά των προσφύγων στην Λέσβο βρίσκεται σε εξέλιξη, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μυτιλήνης Γαληνό. Πίσω από την κροκοδείλια συγκίνηση και τη δήθεν συμπόνια για τους πρόσφυγες υπάρχει ο ωμός, απάνθρωπος ρατσισμός. Καθόλου τυχαίο ότι συμπαρατάχτηκαν οι φασίστες που δεν έχασαν την ευκαιρία να πλαισιώσουν τη δημοτική αρχή στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των σκηνών και των απεργών πείνας από τη Πλατεία Σαπφούς.

Οι πρόσφυγες δεν είναι «βάρος», ούτε φέρνουν συμφορές για να ζητάει ο Δήμαρχος «αποσυμφόρηση» και «ίση κατανομή των βαρών». Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την πείνα και τις περιβαλλοντικές καταστροφές σαν της Μάνδρας που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Αντί για το δικαίωμα στη ζωή οδηγούνται σε πνιγμό στα παγωμένα νερά του Αιγαίου πληρώνοντας ακριβό φόρο αίματος στο βωμό των κλειστών συνόρων και των φραχτών της ΕΕ-φρούριο.

Δεν ενωνόμαστε με την ΝΔ στη διεκδίκηση του λεγόμενου «απεγκλωβισμού από τα νησιά» όταν η συνολική τους ατζέντα είναι ρατσιστική, μισαλλόδοξη και ξενοφοβική, όταν στα δήθεν συλλαλητήρια τους βρίσκουν καταφύγιο οι ρατσιστικές κραυγές κατά των προσφύγων. Πρακτικά πριμοδοτούν τη λογική «δεν χωράνε πρόσφυγες στο νησί» ενισχύοντας την ακροδεξιά προπαγάνδα Και τους φασίστες.

Η κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τα ανοικτά σύνορα και η ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά στην ενδοχώρα και την Ευρώπη, η αποχώρηση της FRONTEX και του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόρια, η απόδοση ασύλου με πλήρη δικαιώματα, οι ανοικτές πόλεις με πρόσβαση στα σχολεία, τα νοσοκομεία είναι οι διεκδικήσεις  του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης  και εγκλωβισμού των προσφύγων στη Λέσβο. Φέρνει μάλιστα τον Ερντογάν στην Ελλάδα, στη χώρα του οποίου προχωράνε σε απελάσεις προσφύγων ως «ασφαλή προορισμό» ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές και πανεπιστημιακοί οδηγούνται στις φυλακές. Για χάρη του Ερντογάν στέλνουν στη φυλακή στην Ελλάδα Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές ως τρομοκράτες!

Με την αποστολή αλληλεγγύης στη Λέσβο στις 8-9 Δεκέμβρη θέλουμε να δυναμώσουμε το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στο τόπο που εκδηλώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Ξενοδοχείο Λέσβιον θα γίνει εκδήλωση με συμμετοχή των παρακάτω:
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Λεωνίδας Κοντουδάκης, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, Στράτος Γεωργούλας δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, Μασούντ Καχάρ, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ.

Θα γίνει επίσης επίσκεψη στη Μόρια και το Σάββατο περιοδεία στη κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

KEERFA-poster-M-small-size

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top