Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 54 Προβολές

Κέντρο Ένταξης Μεταναστών δήμου Αθηναίων: Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής για μετανάστες και πρόσφυγες με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας

press_01032019

press_01032019


Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων προσφέρει σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα πληροφορικής,που έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Oι ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα μαθήματα βασικού πακέτου χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet) στα γραφεία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο), τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 13.00.

Πέρα από τα μαθήματα πληροφορικής, τις δράσεις κοινωνικής ένταξης συμπληρώνουν οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, οι διαπολιτισμικές δράσεις και η εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας. Ευρύτερα, το ΚΕΜ λειτουργεί ως τοπικό σημείο αναφοράς για παροχή πληροφοριών, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική υποστήριξη και δικτύωση των πολιτών τρίτων χωρών σε συνεργασία με άλλες δομές και υπηρεσίες για πιθανή παραπομπή αιτημάτων.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει στηρίξει τη δράση του ΚΕΜ από την έναρξή του με την παροχή τεχνογνωσίας και υποστηρικτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης θεσμικής συνεργασίας μας με το δήμο Αθηναίων», δήλωσε ο κ. Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Η σχέση μας με τις τοπικές αρχές είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειές μας για παροχή αξιοπρεπούς φιλοξενίας και βοήθειας προς τους πρόσφυγες ώστε να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους. Ο ρόλος δομών, όπως το ΚΕΜ, εντός των δήμων, είναι πολύ σημαντικός για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα: τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στη μάθηση, στην αγορά εργασίας και να μπορούν να ζουν με αυτάρκεια ως κάτοικοι της πόλης τους», πρόσθεσε.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top