Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 78 Προβολές

Κλήτευση διευθυντή σχολείου για να «δώσει» μαθητές που έκαναν κατάληψη

school

school


Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την κλήτευση του Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη με κατάληψη μιας ημέρας και ειδικότερα της αυλής του σχολείου τους, καθώς το σχολείο ήταν κλειδωμένο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Τέτοιες πρακτικές στοχεύουν να καλλιεργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα, να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να κάνουν τους διευθυντές μάνατζερς αδιάφορους για τις όποιες παιδαγωγικές και άλλες συνέπειες προς τους μαθητές τους.

Οι διευθυντές και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να λύνουν τέτοια ζητήματα με παιδαγωγικό τρόπο, μακριά από εισαγγελείς και όργανα καταστολής.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα της κατάληψης, υπήρχε κοινή απόφαση εκπαιδευτικών (Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης), Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της ΑΣΓΜΕ, και μαθητών για διενέργεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι κλητεύσεις Διευθυντών από τους εισαγγελείς για ζητήματα καταλήψεων”.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top