tetartopress

Τα «Λαμπρά Παράσιτα» του Philip Ridley στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

labra-parasita


Η σουρεαλιστική, μαύρη κωμωδία «Λαμπρά Παράσιτα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Χάρη Αττώνη στο Θέατρο Tempus Verum –Εν Αθήναις, από τις 15 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε ημέρα από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Επί σκηνής βλέπουμε ένα ζευγάρι, την Τζιλ και τον Όλλυ, να μας αφηγείται την -φαινομενικά όχι και τόσο συνηθισμένη- ιστορία του μέσα από μέσα από καταιγιστικές σκηνές δράσης, ειρωνείας, τρόμου, αγωνίας αλλά κυρίως αφοπλιστικού χιούμορ. Σε μία παράσταση γεμάτη ρυθμό και μουσική (πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τον Tareq) που καλεί τους ηθοποιούς να περάσουν από όλα τα θεατρικά είδη για να «διασκεδάσουν» το κοινό, μέσα από τις πιο παράλογες και βάρβαρες πράξεις των ηρώων.

Η υπόθεση
Η Τζιλ και ο Όλλυ είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο με το μωρό τους σε ένα υπέροχο σπίτι. Δεν ήταν όμως τα πράγματα πάντα έτσι άνετα και λαμπερά. Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας δεν είχαν κανένα μέλλον. Κάποια στιγμή όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από την οικονομική εξαθλίωση και να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. Και το παρόν τους τώρα είναι γοητευτικό και ανεξέλεγκτα σκληρό, γεμάτο προοπτικές που μόνο πατώντας «επί πτωμάτων» θα τους ανταμείψουν.

Ο πολυβραβευμένος σύγχρονος Άγγλος «παραμυθάς» Philip Ridley είναι ένας από τους πρωτοπόρους και κορυφαίους συγγραφείς του «In-Yer-Face Theatre», του θεάτρου που σε αρπάζει κυριολεκτικά «από τα μούτρα», με σκοπό να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπαινιγμούς, συχνά αποκρουστικά, σκανδαλώδη, ωμά και φρικιαστικά, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τους θεατές να αισθανθούν τα ακραία συναισθήματα των χαρακτήρων, νιώθοντας και οι ίδιοι ζωτικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης.

Τα «Λαμπρά Παράσιτα» -από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της γραφής- παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Από τον Νοέμβριο και σε πανελλήνια πρώτη, έρχονται στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Κείμενο: Philip Ridley
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Tareq
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή
Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 21:00
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00 / (έως τον Ιανουάριο 2018)

Tempus Verum-Εν Αθήναις
Ιάκχου 19, Αθήνα
(Πλησίον Μετρό Σταθμός Κεραμεικός)
Τηλ.: 210 34 25 170

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Νώε» - Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

«Νώε» – Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πίξελ Books μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Νώε» την Τετάρτη ...
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top