Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 173 Προβολές

«Λάγνες Γυναίκες» – Λεύκωμα από τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας

GYNAIKES2

Οι εκδόσεις Άγρα, σε συνεργασία με την εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας εκδίδουν δύο εικονογραφικά βιβλίδια – μικρά λευκώματα τσέπης, με έργα από τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF). Το λεύκωμα «Λάγνες Γυναίκες» και το «Παραδείσια Πτηνά».

Το λεύκωμα «Λάγνες Γυναίκες», από την τεράστια συλλογή φωτογραφιών γυμνών από τον 19ο αιώνα, που έχει στα αρχεία της η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Οι φωτογραφίες γυμνών γυναικών (και ανδρών) χρησιμοποιήθηκαν αρχικά, και έλαβαν και την άδεια της αστυνομίας, ως πρότυπα γυμνών σωμάτων για χρήση από τους καλλιτέχνες στη θέση των ζωντανών μοντέλων. Βεβαίως, η χρήση τους ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό σκοπό για τον οποίο εγκρίθηκε η αρχική τους νομιμότητα. Πολλοί διάσημοι φωτογράφοι, αλλά και συγγραφείς και καλλιτέχνες, ασχολήθηκαν με το είδος. Εφιστούμε προσοχή στο χαριτωμένο γεγονός ότι στη Γαλλία, που έχει μακρά παράδοση στην κουλτούρα του έρωτα σε όλες τις εκφάνσεις του, η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας τολμά να εγκαινιάσει τη σειρά των βιβλιδίων της, που αντλείται από το τεράστιο πρωτότυπο υλικό των αρχείων της, με φωτογραφίες γυμνών γυναικών. Καμία Εθνική Βιβλιοθήκη στον κόσμο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκδοτική επιλογή!

«Λάγνες Γυναίκες» | Εκδόσεις Άγρα | Πρόλογος: Sylvie Aubenas | Μετάφραση: Ισμήνη Δούκα | Αριθμός σελίδων: 48 | Δεκέμβριος 2018Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top