Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 101 Προβολές

ΛΑΝΤΖΑ: Οι μηνύσεις των εργοδοτών δεν μας φοβίζουν μας δυναμώνουν

lantza

lantza


Ανακοίνωση από τη «ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό» για την απόλυση εργαζόμενης ενώ ήταν έγκυος:

Η υπόθεση της απόλυσης συναδέλφου, ενώ ήταν έγκυος, από την επιχείρηση «Φούρνος του Παππού» στο Περιστέρι είναι ένας αγώνας που δεν έχει τελειώσει καθώς η εργοδοσία σκληραίνει τη στάση της όλο και περισσότερο θεωρώντας ότι καταθέτοντας μήνυση εναντίον της συναδέλφου για συκοφαντική δυσφήμιση θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της ίδιας αλλά και του κύματος  αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί γύρω της, με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μιας εργαζόμενης γυναίκας και μέλλουσας μητέρας η οποία βιώνει το χειρότερο πρόσωπο ενός απερίγραπτου εργασιακού Μεσαίωνα ο οποίος ποινικοποιεί  ακόμα και το δικαίωμα στη μητρότητα.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία και θα αντιμετωπίσουν και αυτή την πρόκληση. Η μεθοδολογία των μηνύσεων εναντίον εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι διεκδικώντας το αυτονόητο δεν μας είναι άγνωστη, την συναντήσαμε και στην υπόθεση της Vressnet  όπου και πάλι μια εργαζόμενη απολύθηκε γιατί έμεινε έγκυος και αφού δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο  ο εργοδότης ξεκίνησε εκστρατεία μηνύσεων εναντίον της.

Η εργοδοτική αναλγησία δεν  θα μείνει αναπάντητη, το ταξικό εργατικό κίνημα θα απαντήσει δυναμικά και αυτή τη φορά. Είμαστε όλοι στο πλευρό της Κατερίνας και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα την ώρα που θα εκδικάζεται η μήνυση του εργοδότη εναντίον της .

10/9 12.00 όλοι και όλες  έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου (Παρασκευοπούλου 16, Περιστέρι )

14/9 20.00 γλέντι Οικονομική ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της Κατερίνας , κεντρική πλατεία Περιστερίου (πλατεία δημαρχείου )

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

* Η φωτογραφία είναι από το www.lantza.org.gr

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3365 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top