Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 87 Προβολές

Μάικ Μακόρμακ «Κόκαλα από ήλιο»

solar_bones-front

Η ώρα είναι δώδεκα το μεσημέρι και σ’ ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας ακούγεται η καμπάνα που χτυπά. Καθισμένος στο τραπέζι της κουζίνας, ο Μάρκους Κόνγουεϊ, πολιτικός μηχανικός, ξεκινά εκείνη ακριβώς τη στιγμή έναν νοερό απολογισμό της ζωής του, σκέφτεται το γάμο του, τα παιδιά του, τη δουλειά του, την πολιτική, σε μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Ο απολογισμός αυτός κάθε άλλο παρά συγκροτημένος είναι· ακολουθεί τις υπόγειες και τυχαίες συνδέσεις που κυβερνούν τη μνήμη των ανθρώπων. Για μία ώρα ακριβώς, μέχρι να ακουστεί το σήμα των ειδήσεων στο ραδιόφωνο, ο απόηχος της καμπάνας γεννά στο νου του πολιτικού μηχανικού ένα αδιάκοπο τραγούδι, χωρίς τελείες, ερωτηματικά και θαυμαστικά: μια ελεγεία για το χάος της ζωής και τις καταδικασμένες προσπάθειές μας να το βάλουμε σε τάξη.

Ο Μάικ Μακόρμακ γεννήθηκε το 1965 στο Λονδίνο από Ιρλανδούς γονείς και μεγάλωσε στο Μάγιο της Ιρλανδίας. Έχει γράψει πέντε βιβλία: τις συλλογές διηγημάτων Getting it in the Head (1996· ελλ. έκδοση: Χτύπημα στο κεφάλι, μτφρ. Μάρα Ψαράκη, Οξύ 2001) και Forensic Songs (2012), και τα μυθιστορήματα Crowe’s Requiem (1998), Notes from a Coma (2005), και Κόκαλα από ήλιο (2016). Το 1996 κέρδισε το ιρλανδικό λογοτεχνικό βραβείο Rooney. Τα Κόκαλα από ήλιο βραβεύτηκαν με το βραβείο Goldsmiths και το International Dublin Literary Award.

«Κόκαλα από ήλιο» | Συγγραφέας Μάικ Μακόρμακ  | Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς | Σελίδες: 329 |  Σχήμα: 12×20 | Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2018 | Εκδόσεις Αντίποδες

solar_bones-front2Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3591 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top