Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 265 Προβολές

Μαρία Παπαγιάννη – «Πες το μ’ ένα παραμύθι. Οι περιπέτειες του Νιλς»

11803

Από το βιβλίο της Σέλμα Λάγκερλεφ Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ένας αγαπημένος ήρωας που συντρόφεψε πολλές γενιές παιδιών επιστρέφει σε μια σύγχρονη διασκευή. Η Μαρία Παπαγιάννη αφηγείται στα παιδιά το αριστούργημα της Σέλμα Λάγκερλεφ ενώ η Μυρτώ ∆εληβοριά ταξιδεύει τον Νιλς Χόλγκερσεν μέσα από τις δικές της εικόνες. Σ’ αυτή την καινούργια διασκευή κρατήθηκαν οι βασικοί ήρωες της ιστορίας ο Νιλς, ο λευκός χήνος, η φοβερή αγριόχηνα Άκα αρχηγός του κοπαδιού, η πονηρή αλεπού η Σμίρε και φυσικά ο Γκόργκο, ο αετός, ο μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

«Όταν προσπαθείς να ζωντανέψεις ένα βιβλίο που αγάπησες κάποτε πολύ είναι σαν να προσπαθείς να μιλήσεις για στιγμές από το δικό σου παρελθόν, για ήρωες που μοιράστηκες πολλά μαζί τους. Γιατί με τα χρόνια ένα βιβλίο που σε συντροφεύει γίνεται κι ένα δικό σου κομμάτι» λέει η Μαρία Παπαγιάννη Ο άξονας της σειράς είναι ότι όλα μπορείς να τα πεις κι αλλιώς.

Πως να πεις σ ́ ένα παιδί που κακομεταχειρίζεται τα ζώα ότι αυτός ο τόπος ανήκει σε όλα τα πλάσματα;

Πως να πεις σε κάποιον που νιώθει αιχμάλωτος ότι αξίζει να ζει για ένα όνειρο. Πως να τα πεις χωρίς να κάνεις κήρυγμα;

Ο Νιλς ήταν το παράδειγμά. Αυτό το κακότροπο και τεμπέλικο αγόρι που όσα κι αν του έλεγαν οι γονείς του, φερόταν άσχημα στα ζώα και τους ανθρώπους. Όμως ο Νιλς άλλαξε. Πως; Ταξιδεύοντας μαζί με τις αγριόχηνες για ένα χρόνο είδε και κατάλαβε πολλά. Και γύρισε σοφότερος και γεμάτος αγάπη. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η σειρά: «Πες το μ ́ ένα παραμύθι»

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη

Εικονογράφηση: Μυρτώ ∆εληβοριά

Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018

Σελίδες: 64

Διαστάσεις: 22 x 22

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top