Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 202 Προβολές

Μαθήματα θεάτρου με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα

mathimata-theatrou-miltos-nikas-2

mathimata-theatrou-miltos-nikas-2


Πρόκειται για ένα νέο κύκλο θεατρικών συναντήσεων για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το θέατρο συνόλου και τις βασικές αρχές υποκριτικής, κίνησης και λόγου.

Όπως περιγράφεται από τους διοργανωτές:

«Με διασκεδαστικό τρόπο θα εξερευνήσουμε τους κανόνες της θεατρικής πράξης, τους μηχανισμούς παραγωγής του λόγου και της κίνησης, καθώς και τις δυνατότητες του σώματος στην σκηνή ως πομπού και δέκτη νοημάτων και συναισθημάτων. Θα έρθουμε σε επαφή με θεατρικά κείμενα, θα πειραματιστούμε με τις βασικές σχολές υποκριτικής και με την τεχνική του αυτοσχεδιασμού θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες.

Στόχος μας είναι με όχημα το θέατρο και μαζί με τους συμπαίκτες μας να ξυπνήσουμε την φαντασία και τη δημιουργική μας ατομικότητα, να ενδυναμώσουμε την ικανότητα της επικοινωνίας  και της έκφρασης, να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο».

Ο νέος κύκλος θεατρικών συναντήσεων που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6937430969

mathimata-theatrou-miltos-nikas


Σύντομο Βιογραφικό του ηθοποιού, σκηνοθέτη Μίλτου Νίκα

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στον Θεατρικό Οργανισμό «ΕΣΤΙΑ» του Γιάννη Ρήγα και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» Γ. Κιμούλη. Από το 2006 διδάσκει σε ερασιτέχνες μαθήματα θεάτρου. Από το 2012 έως το 2014 συμμετείχε στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών «Εκπαίδευση  Παιδιών Ρομά». Το 2014 – 2015 ήταν υπεύθυνος σπουδών του «Θεατρικού Σχολείου» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Τη χρονιά 2015-2016 δίδαξε υποκριτική στο «Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων» του ΔΗΠΕΘΕ  Πάτρας και από το 2014 έως το 2016 συμμετείχε εθελοντικά στη δράση του  ΔΗΠΕΘΕ  Πάτρας «Θέατρο στα ΚΑΠΗ». Είναι ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ»

Στο θέατρο ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Θοδωρή Αμπαζή, Ελένη Μποζά, Γιάννη Ρήγα, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, Βάννα Πεφάνη, Φωτεινή Παπαδόδημα, Σωτήρη Καραμεσίνη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Robert Sturua, Andrew Visnevski.

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: «Έρωτας στη Μόσχα»,«Ο Χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», «Ψύλλοι στα αυτιά», «31», «Γιαννούλα» [συν σκηνοθεσία με τον Παναγιώτη Φαφούτη], «Patrasso», «Μέρα ή Νύχτα», «Ο Συμβολαιογράφος», «Θα σου χαρίσω μια λέξη», «Το Έκτο πάτωμα», «9 Σταγόνες».Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top