Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 54 Προβολές

Καρναβάλι των Μικρών: Με τις Καρναβαλικές Ταχύτητες του Baby Rally

BABY-RALLY-3

BABY-RALLY-3


Την τιμητική τους θα έχουν οι μικροί ποδηλάτες την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10:30 όπου θα διεξαχθεί το Baby Rally στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Φέτος, συνεχίζοντας την πρόσφατη επιτυχημένη πορεία του, το Baby Rally πηγαίνει… πλατεία στα Ψηλά Αλώνια και δίνει ραντεβού με τους θερμούς μικρούς φίλους του μαζί με την δεύτερη Κεντρική Καρναβαλούπολη.

Οι καρναβαλικοί μπόμπιρες με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) δίνουν ραντεβού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα, για να γίνει η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α) παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β) παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καρναβαλική ποδηλατοδρομία (παρέλαση παιδιών με τα ποδήλατα) με κατεύθυνση την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Οι μικροί με τα ποδήλατά τους θα κάνουν τον κύκλο της πλατείας και θα εισέλθουν στην πλατεία από το κάτω μέρος της και θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

BABY-RALLY-4


 

Τα παιχνίδια του Baby Rally για τις δυο κατηγορίες των παιδιών θα ξετυλιχτούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, ενώ θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Baby Rally είναι 200 και εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally.

Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά αγώνες «Βaby Rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Οι τρομεροί «Μπέμπηδες» του Πατρινού Καρναβαλιού, κατόρθωσαν επί σειρά ετών να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πορεία του θεσμού. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματά τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών.

Το θρυλικό Baby Rally πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του. Το 2016 το Baby Rally αναβίωσε σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση και από τότε αποτελεί βασική εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι αποκριάτικες μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων, η επιδεξιότητα και τα πηγαία καρναβαλικά χαμόγελα των μικρών θα βρεθούν στο προσκήνιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μεταδίδοντας ελπίδα και ανεμελιά σε μικρούς και μεγάλους.

Από παλαιότερη Καρναβαλούπολη στα Υψηλά Αλώνια


Κεντρική Καρναβαλούπολη

Μετά την επιτυχία των περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων στην πλατεία Γέφυρα της περιοχής Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο  το Καρναβάλι των Μικρών ανεβάζει ταχύτητες και απτόητο έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Πάτρας δίνοντας ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους από τις 10.30 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Ένα διήμερο με την Κεντρική Καρναβαλούπολη να ανοίγει τα φτερά της και να αγκαλιάζει με ευαισθησία τους μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντάς τους στη χώρα της ανεμελιάς, του παραμυθιού, του παιχνιδιού, της διασκέδασης αλλά και της δημιουργίας, της φαντασίας και της καρναβαλικής διάθεσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 10.30-14.00, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

– Δημοτικά σχολεία και σύλλογοι παρουσιάζουν τα πεντάλεπτα θεατρικά σκετσάκια τους ή παντομίμες ή χορευτικά. Πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.
Συμμετέχουν: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Στρούμπειο), 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαγιάς και Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας Πατρών.

– Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις.
Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 10.30 – 14:00, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

– Baby Rally
Αφετηρία-συγκέντρωση-παραλαβή αριθμών συμμετοχών για το Baby Rally στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα στις 10.30.

– Κεντρική Καρναβαλούπολη
Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις.
Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top