Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 319 Προβολές

Με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των προσφυγικών καταυλισμών, μια σελίδα ντροπής γράφτηκε για την Πάτρα

notia-patra

notia-patra


Ανακοίνωση της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών για τη βίαιη, μαζική μεταγωγή εκατοντάδων προσφύγων από την Πάτρα σε κέντρα κράτησης:

Με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των προσφυγικών καταυλισμών της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου την προηγούμενη Τρίτη (15/5), μια σελίδα ντροπής γράφτηκε για την Πάτρα.

Η βίαιη, μαζική μεταγωγή εκατοντάδων προσφύγων σε κέντρα κράτησης (φυλακές) ή σε συμφορημένους ήδη χώρους «φιλοξενίας», χωρίς προϋποθέσεις αναγνώρισης της προσφυγικής τους ιδιότητας, βαφτίστηκε «ανθρωπιστική παρέμβαση». Η ύπαρξη 103 ανήλικων προσφυγόπουλων (τα οποία, ολόκληρη Πάτρα δεν κατάφερε να βρει τρόπο να στεγάσει) αποσιωπήθηκε. Σε πλήρη ανακολουθία με όσα διακήρυττε προ ολίγων εβδομάδων, η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα με στρατιωτικό τρόπο.

Χειροκρότησαν αυτοί, των οποίων οι πολιτικές καριέρες ή τα στενά οικονομικά συμφέροντα, εξυπηρετήθηκαν. Όπως είχαν εξυπηρετηθεί και το 2009, μετά τη βίαιη εκκένωση του καταυλισμού στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αλλά, όπως τότε, έτσι και σήμερα θα αποδειχθεί ότι οι προσφυγικές ροές είναι μια αδήριτη πραγματικότητα που απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Η ματωμένη Γάζα, η φλεγόμενη Συρία, οι βόμβες στο Αφγανιστάν θα μας το θυμίζουν.

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριώνΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top