Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 131 Προβολές

Μια θεατρική παράσταση στην Έδεσσα, για την υλοποίηση ενός ονείρου!

megalo-mas-tsirko-edessa-fb

megalo-mas-tsirko-edessa-fb


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια στην κατεύθυνση της βοήθειας και ανακούφισης των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μια δύσκολη μάχη, βάζει και πάλι τα δυνατά του προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα «ένα όνειρο». Τη δημιουργία ενός Ξενώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι νοσούντες Εδεσσαίοι και όχι μόνο, θα μπορούν να διαμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστώμενων θεραπειών. Στην υλοποίηση αυτού του «ονείρου» πολύτιμοι αρωγοί η θεατρική ομάδα Re-act και το Νέο Ωδείο Έδεσσας.

Μια παράσταση λοιπόν ανεβαίνει σηματοδοτώντας την έναρξη υλοποίησης αυτού του ονείρου. «Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη ανεβαίνει στο Ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας, στις 28 & 29 Ιουνίου 2019 στις 21:00, από τη θεατρική ομάδα Re-act σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου με τη μουσική υποστήριξη του Νέου Ωδείου Έδεσσας.

megalo-mas-tsirko-edessa-3


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το Σύλλογο:

Όλοι εμείς που είμαστε φίλοι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων έχουμε ένα όνειρο. Να προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε μέρα να βοηθούμε και να ανακουφίζουμε, όλους όσους βρέθηκαν σε μια κατάσταση δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Και όχι μόνο αυτό. Προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις ανάγκες πριν ίσως αυτές ακόμα γεννηθούν. Και όχι μόνο αυτό. Δεν σταματάμε ποτέ να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε. Έχουμε λοιπόν ένα όνειρο !

Τη δημιουργία ενός Ξενώνα στη Θεσσαλονίκη. Ενός χώρου, όπου οι νοσούντες συμπολίτες μας και όχι μόνο, θα μπορούν να διαμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστώμενων θεραπειών. Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να διευκρινιστεί πως θα πρόκειται για φιλοξενία αγαπητικής προσφοράς. Κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2013 η θεατρική ομάδα των Φίλων του συλλόγου προσφέροντας καλλιτεχνικά άρτιες παραστάσεις στήριζε τις επιμέρους στοχεύσεις του Συλλόγου. Εφεξής τα έσοδα των παραστάσεων θα προσφέρονται στην υλοποιήση αυτού του ονείρου. Οι Re-act, η ομάδα των εθελοντών – ηθοποιών γνωρίζει πολύ καλά -όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ- πως σκοπός της τέχνης είναι «να δώσει στη ζωή σχήμα» και ακόμα καλύτερα ξέρει να δίνει στη ζωή, ζωή μέσα από την τέχνη.

Εφορμούμενα λοιπόν από αυτήν την ανάγκη, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου, re-act, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ηρώς Γεωργίου και την πολύτιμη σύμπραξη του Νέου Ωδείου Έδεσσας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις 28 & 29 Ιουνίου 2019 στη Γαβαλιώτισσα, στις 21:00 σηματοδοτώντας την έναρξη υλοποίησης αυτού του ονείρου.

Τέλος, «τέλος ένιωσα κι ας πα’ να μ’ έλεγαν τρελό πως από ‘να τίποτα γίνεται ο Παράδεισος» σας καλούμε να φτιάξουμε μαζί Παράδεισο από ένα τίποτα…


Είναι στιγμές στη ζωή όλων που «νιώθουμε την ανάγκη να γίνουμε……κάτι διαφορετικό», να αλλάξουμε τα πράγματα, να νιώσουμε πως «κάτι γίνεται». Μιας και η δύναμη βρίσκεται στους πολλούς, ας μαζευτούμε να φωνάξουμε, να στηρίξουμε, να δημιουργήσουμε!

Συντελεστές

Θεατρική ομάδα Re-act
Σκηνοθεσία: Ηρώ Γεωργίου
Μουσική υποστήριξη: Νέο Ωδείο Έδεσσας
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας
Φωτογραφίες: @Trifon Batraxos

Πληροφορίες

28 και 29 Ιουνίου στις 21:00
Ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας
Είσοδος: 8 ευρώ
facebook event

megalo-mas-tsirko-edessa-5


 

megalo-mas-tsirko-edessa-4


 

megalo-mas-tsirko-edessaΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top